Setari Cookie-uri

Cum și-au petrecut românii vacanțele, anul acesta

75% dintre ei au plecat în vacanța de vară, iar 8 din 10 au ales călătoriile cu mașina în concediu.

Comunicat de presă

  • 75% dintre români au plecat în vacanță, vara aceasta, iar majoritatea (81%) au ales autoturismul drept partener la drum lung, arată un studiu realizat la solicitarea stațiilor Petrom;
  • Vacanțele de vară sunt urmate de ieșirile de weekend în topul preferințelor: 6 din 10 români s-au bucurat de cel puțin o vacanță de weekend, anul acesta: la grătar, la țară, city break etc.;
  • Destinațiile din județele Brașov și Constanța au fost, de departe, locurile preferate ale românilor pentru petrecerea concediilor în țară.

Cum si-au petrecut romanii vacantele

Românilor le plac vacanțele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanții la studiu au profitat de vacanța de vară, anul acesta. 75.9% dintre românii care au alimentat în stațiile Petrom au mers în vacanță, în sezonul cald, fie singuri, fie cu familia sau cu prietenii, arată un studiu național realizat la solicitarea stațiilor Petrom, în luna iunie a acestui an. La cercetare au participat 426 de respondenți, femei și bărbați cu vârste între 18 și 65 de ani, cu un istoric de cel puțin o alimentare cu carburanți în ultima lună.

Citește și:

Vacanțele de vară au fost urmate de ieșirile de weekend (la țară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puțin o vacanță de weekend. 25% dintre românii participanți la studiu au mers în vacanță și cu ocazia Paștelui, iar 18% au profitat și de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenționează să plece în concediu și cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionați au declarat că vor profita în acest sens și de zilele libere de Anul Nou.

Majoritatea românilor participanți la studiu (70%) și-au petrecut vacanța de vară în țară, iar și mai mulți (97%) au călătorit tot în țară cu ocazia vacanțelor de weekend. 94.5% au ales destinații locale și pentru vacanța de Paște, iar 91% dintre români și-au petrecut vacanța de 1 Mai tot în țară. Majoritatea românilor chestionați (86.6%) își vor petrece vacanța de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionați au ales destinații din țara noastră pentru vacanța de Anul Nou. Județele Constanța și Brașov sunt primele două destinații preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată și datele Institutului Național de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinații din județul Brașov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinații de pe raza județului Constanța.

Citește și:

Călătoriile pe patru roți, preferatele românilor

Mașina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. 81% dintre participanții la studiu au declarat că au mers cu mașina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul. În cazul românilor care au alimentat în stațiile Petrom, procentul este și mai mare: 83% dintre ei au condus până la destinație, în vacanța de vară.

Chiar și în cazul altor vacanțe decât cea de vară, românii au preferat să călătorească cu mașina – 81% dintre cei chestionați au condus autotursimul atunci când au mers în vacanță, alta decât cea de vară. În cazul ieșirilor de weekend, mașina a fost mijlocul de transport preferat de 98.5% dintre români. 93% dintre aceștia au călătorit cu mașina și cu ocazia vacanței de 1 Mai, iar 95.5% dintre aceștia au mers cu autoturismul și în vacanța de Paște. 9 din 10 români participanți la studiu au declarat că vor prefera mașina și pentru călătoriile planificate pentru vacanța de Crăciun, iar 7 din 10 vor călători astfel și în vacanța de Anul Nou.

Citește și:

„Stațiile Petrom alimentează nu doar jumătate din mașinile românilor, ci și pofta acestora de vacanțe. În ultimii ani, am constatat o tendință tot mai mare în rândul românilor de a-și face bagajul și de a profita de timpul liber pentru a călători. Mașina rămâne mijlocul de transport preferat, pentru că le oferă mai mult confort și libertate mai mare de mișcare. Ne bucurăm să fim partenerul românilor la drum lung și să punem România în mișcare”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.

În ceea ce privește obiceiurile de alimentare cu carburant, 78% dintre românii chestionați au declarat că preferă să alimenteze de la stațiile de la care alimentează de obicei. Jumătate din mașinile înmatriculate în România (3 milioane de mașini) sunt alimentate cu carburanți din stațiile Petrom, iar 12.000 de kilometri este distanța parcursă în medie, într-un an, de un român cu carburanți de la Petrom.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Kalamurzing

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.