Setari Cookie-uri

3 avantaje aduse de transformarea garsonierei într-un apartament de două camere

Dacă locuiești într-o locuință de mici dimensiuni, cu o singură cameră, ai la dispoziție două variante: fie te muți într-un apartament cu două încăperi, fie îți transformi garsoniera într-un imobil compartimentat diferit.

Există un moment în viața fiecărei persoane, când simte nevoia de mai mult spațiu sau mai multă intimitate în propria locuință. Fie că este vorba despre apariția unui nou membru al familiei sau necesitatea unui birou liniștit de lucru, a dori să îți extinzi sufrageria este ceva absolut normal.

Dacă locuiești într-o locuință de mici dimensiuni, cu o singură cameră, ai la dispoziție două variante: fie te muți într-un apartament cu două încăperi, fie îți transformi garsoniera într-un imobil compartimentat diferit.

Deși a doua opțiune pare destul de greu de realizat, nu este imposibil. O mulțime de familii aleg să își modifice suprafața disponibilă, transformând garsoniera într-un apartament de două camere.

Citește și:

Dacă și pe tine te tentează această posibilitate, citește în continuare care sunt principalele ei avantaje!

1. Impresia de mai mult spațiu

Când încerci să folosești o cameră drept living, dormitor și spațiu de studiu, toate în același timp, totul pare mult prea încărcat și înghesuit. Nu mai știi unde să depozitezi actele și documentele, revistele și cărțile, iar singura încăpere devine o aglomerație de nestăpânit.

În schimb, dacă vei separa fizic cele trei zone, casa ta va părea mai organizată, mai complexă și mai sofisticată.

De exemplu, poți monta un perete cortină, din sticlă transparentă sau mată. Poți regla opacitatea materialului în funcție de preferințele tale. Astfel, vei delimita cu succes și ușurință zonele, iar atunci când vrei să te bucuri de mai multă deschidere, poți trage cortina. O soluție versatilă și eficientă, ușor de implementat în orice garsonieră!

Citește și:

2. Mai mult confort mental și productivitate crescută

Chiar dacă ți-ai pus biroul ceva mai departe de pat, atunci când vei lucra, vei putea vedea pernele, salteaua și, eventual, păturile pufoase. Această priveliște nu îți va permite să fii foarte productiv, ci dimpotrivă, te va ademeni spre un pui de somn.

În mod similar, atunci când încerci să te relaxezi pe canapeaua extensibilă, cu un film bun, vederea listei cu taskuri profesionale de pe birou te va stresa și te va face să te simți vinovat pentru acele câteva clipe de relaxare.

Trăgând linie, vei ajunge la concluzia că împărțirea aceluiași spațiu pentru mai multe activități diferite nu este deloc o idee bună pentru starea ta mentală.

În schimb, dacă vei trasa un perete din plăci gips carton între zona patului și cea a biroului, vei obține două camere total diferite, în care toată concentrarea ta va fi într-un singur punct: muncă sau odihnă.

Citește și:

3. Intimitate pentru toți membrii familiei

Un al treilea avantaj, dar nu cel din urmă, este obținerea intimității mult dorite de fiecare membru al familiei tale. Ridicarea unuia sau a doi pereți suplimentari te va ajuta să creezi spații noi, individuale, ce pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia.

De exemplu, dacă micuțul tău a început să meargă la școală și are nevoie de un loc pentru teme și studiu, poți trasa un perete din plăci de rigips, pe care să îl tapetezi cu o culoare veselă sau ilustrații haioase. Astfel, copilul va simți că are un spațiu doar al lui, în care se poate concentra și relaxa.

În mod similar, dacă unul dintre adulții ce locuiesc în casă este antreprenor sau freelancer, este posibil ca acesta să aibă nevoie de un birou improvizat. Poți crea unul, prin intermediul unui perete suplimentar sau chiar o piesă de mobilier cu sertare și rafturi, pe care o poți folosi atât pe post de perete despărțitor, cât și pe post de spațiu de depozitare.

Citește și:

Iată, așadar, avantajele transformării unei garsoniere clasice într-un apartament cu două camere. Ține minte că, pentru distrugerea sau construirea unui perete, ai nevoie de aprobări de la autorități și de un plan bine structurat, realizat de către un designer profesionist!

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.