Setari Cookie-uri

Femeia-oracol - Margaret Atwood

Joan Foster, eroina romanului, a dus o viață de fugară, asumându-și diferite identități. Obezitatea din adolescență și criticile constante ale mamei ei o determina să fugă din Canada în Anglia, unde se descoperă pe sine însăși că autoare de române de amor ieftine, o îndeletnicire pe care o ascunde față de Arthur, soțul ei activist, care tot visează la o revoluție.

Când scrierile lui Joan își găsesc expresia finală într-un volum de poezie feministă care devine bestseller, ea este copleșită de valul publicității și al notorietății.

Incapabilă de a jongla simultan cu mariajul care se destramă, cu aventură ei nesăbuită cu un artist excentric și cu dispută cu un șantajist al celebrităților, Joan își insceneaza moartea și fuge în Italia, hotărâtă să ia totul de la zero. Dar, după ce s-a ascuns o viață întreagă, ea descoperă că invizibilitatea care a chinuit-o cândva este acum imposibil de redobândit.

Strălucitoare și amuzantă. Nu pot spune cât de mult m-a entuziasmat lectură ei - totul funcționează perfect. O carte extraordinară. - Joan Didion

În Femeia-oracol, Joan Foster, protagonista și scriitoarea din român, nu numai că pare a fi constant sub influent directă a personajelor sale (și nicidecum invers), imitându-le adesea reacțiile, dar însăși viață ei pare a fi desprinsă dintr-un român (gotic, în special, că acelea pe care le scrie sub un alt nume) în care nimic nu este ce pare a fi, iar personajele ascund mereu câte un secret teribil. - Florin Irimia

Citește și:

Un român foarte nostim, o poveste spusă grațios, cu detașare ironică și multă artă. - Washington Post Book World

Cartea este disponibila pe Libris.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.