Setari Cookie-uri

Papa Francisc, sfaturi pentru părinții ai căror copii sunt gay. Suveranul Pontif militează pentru sprijin și acceptare

Papa Francisc a vorbit despre problemele cu care se confruntă unii părinți în creșterea și educarea copiilor lor. Suveranul Pontif a atins chiar și un punct sensibil, vorbind despre atitudinea pe care trebuie să o adopte părinții ai căror copii sunt homosexuali.

La audiența generală pe care a susținut-o săptămâna trecută, Papa Francisc a vorbit despre problemele cu care părinții trebuie să se confrunte pe parcursul creșterii și educării copiilor. Suveranul Pontif a adăugat că există atât de multe dificultăți pe care părinții le trăiesc pentru a forma adulți buni, educați și responsabili și le-a sugerat tuturor familiilor să se încreadă în ajutorul Divin.

Mai mult, Papa Francisc a adus în discuție și un subiect sensibil, acela al orientării sexuale a copiilor. Suveranul Pontif a declarat că copiii gay trebuie susținuți și acceptați, în niciun caz condamnați.

"Mă gândesc la părinții care se confruntă cu problemele copiilor, copii bolnavi, cu boli permanente, câtă durere există! Părinții care observă orientări sexuale diferite la copiii lor și felul în care gestionează acest lucru, călăuzindu-și copiii și nu ascunzându-se într-o atitudine de condamnare. Părinții care își văd copiii plecând din cauza unei boli și, mai trist, citim despre asta în fiecare zi în ziare, copii care fac prostii și sfârșesc în accidente. Și părinții care văd cum copiii lor nu progresează la școală și nu știu ce să facă.

Citește și:

Atât de multe probleme ale părinților! Să ne gândim cum să îi ajutăm. Și acestor părinți le spun: nu vă speriați, există durere, multă, dar gândiți-vă la Domnul, gândiți-vă la cum a rezolvat Iosif problemele și cereți-i lui Iosif să vă ajute: nu condamnați niciodată un copil.", a spus Papa Francisc.

Totodată, Suveranul Pontif a declarat că, deși biserica catolică nu acceptă căsătoria între persoanele de același sex, poate veni în întâmpinarea legilor privind parteneriatele civile și le poate susține.

Biserica Catolică dorește să evidențieze faptul că homosexualii trebuie tratați cu respect și acceptare și chiar dacă actele homosexuale sunt păcătoase, tendințele homosexuale nu sunt.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.