Setari Cookie-uri

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a amaneta bijuterii

Amanetarea bijuteriilor reprezintă cea mai simplă soluție la care te poți gândi atunci când ai urgent nevoie de bani.

Amanetarea bijuteriilor reprezintă cea mai simplă soluție la care te poți gândi atunci când ai urgent nevoie de bani. În cazul în care ai ajuns în dificultate din cauza pierderii locului de muncă sau dacă faci față cu greu cheltuielilor cotidiene, obținerea unui împrumut garantat cu obiecte de valoare te poate ajuta să ieși din impas. Serviciile pe care le oferă casele de amanet sunt sigure, transparente și potrivite atât pentru rezolvarea problemelor care nu suportă amânare, cât și pentru simpla achiziție a unor bunuri dorite, dar pentru care nu ai resurse financiare pe moment. Oricare ar fi motivul tău, este important să cunoști pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți amaneta accesoriile. Iată care sunt aceștia:

Alege o casă de amanet de încredere

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să apelezi la serviciile unei case de amanet este să te asiguri că alegi o agenție respectabilă. Ca să poți beneficia de o colaborare reciproc avantajoasă este indicat să alegi o instituție licențiată, cu o bună reputație pe piață, apreciată de clienți și cu experiență în domeniu. Fie că vorbim de amanetare ceasuri de lux, accesorii din aur sau bijuterii prețioase, bunurile tale trebuie evaluate corect, păstrate în siguranță și în condiții optime.

Citește și:

Mergi la o evaluare a bijuteriilor la amanet

Odată aleasă casa de amanet, urmează evaluarea obiectelor pe care le vei oferi drept garanție pentru împrumut. Personalul agenției va analiza bijuteriile cu atenție în scopul determinării calității materialului din care sunt confecționate și a greutății acestora. Spre exemplu, în cazul accesoriilor din aur, se analizează titlul obiectelor, respectiv conținutul de metal prețios ori numărul de carate. De regulă, casele de amanet acceptă accesorii care au de la 8k până la 24k. Fiind foarte moale, aurul se combină cu alte metale pentru a putea fi prelucrat și constituie un aliaj, iar în funcție de cantitatea de aur inclusă se determină puritatea produsului final. Pe lângă evaluarea calității aurului se stabilește și autenticitatea lui, dar și gramajul. De asemenea, este verificată uzura și starea generală a bijuteriilor, urmând ca în funcție de toate aceste criterii să se stabilească suma de bani pe care o poți primi de la amanet în obiectelor lăsate gaj.

Citește și:

Semnează un contract de împrumut cu casa de amanet

Trebuie să știi că toate casele de amanet funcționează în baza unui principiu simplu, respectiv bijuteriile sunt evaluate, beneficiarul primește o oferă, iar dacă acceptă se semnează contractul de împrumut. Așadar, în situația în care consideri că suma de bani primită în baza garanțiilor oferite este una corectă, casa de amanet îți va prezenta condițiile colaborării. Toate detaliile vor fi trecute într-un contract care va include data la care a fost încheiat documentul, perioada de valabilitate, comisioanele ce trebuie achitate și condițiile de rambursare. Totodată, în contract va fi menționată tipul, greutatea și valoarea bijuteriilor amanetate, dar și dobânda aferentă împrumutului și consecințele care decurg din nerespectarea termenilor contractului. În cazul în care clientul nu-și plătește datoria la timp pentru a-și lua înapoi accesoriile, acestea vor deveni proprietatea amanetului. Dacă agenția este cea care nu-și respectă obligațiile din contract, există posibilitatea de a-și despăgubi clientul.

Citește și:

Rambursează împrumutul la timp sau reînnoiește-ți contractul

În momentul în care semnezi contractul de împrumut te angajezi să plătești banii până la data menționată. Practic, odată cu răscumpărarea bijuteriilor amanetate, se încheie colaborarea între tine și agenție. Totuși, dacă te afli în imposibilitatea de a-ți achita datoria, poți solicita prelungirea valabilității contractului, plătind o parte din dobândă și un comision pentru fiecare zi în plus.

După cum vezi pașii pentru amanetarea unor bijuterii sunt foarte simpli. Ai nevoie de foarte puține documente și de unul sau mai multe obiecte de valoare cu care să-ți garantezi împrumutul. Totuși, regula principală este să colaborezi cu instituție de încredere și să verifici cu atenție clauzele contractului ca să te asiguri că sunt avantajoase pentru tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.