Setari Cookie-uri

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct a fost angajată de un ziar din Germania

Marina Ovsianikova a fost angajată de o publicație din Germania, asta după ce jurnalista a protestat în direct, afișându-se cu o pancartă anti-război și anti-propagandă în timpul unei transmisiuni live.

Jurnalista din Rusia, Marina Ovsianikova a fost în centrul atenției unei lumi întregi, asta după ce curajul și credința sa în dreptate i-au pus în pericol libertatea.

Jurnalista din Rusia a fost angajată de un ziar din Germania, însă continuă să lucreze de la Moscove, în așteptarea sentinței pentru care este judecată pentru mesajul anti-propagandă pe care l-a afișat în timpul unei transmisiuni live.

Marina Ovsianikova a ajuns să fie cunoscută în întreaga lume, asta după ce a intrat în direct cu un mesaj pe care scria: "Nu războiului. Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici."

Acum, femeia în vârstă de 43 de ani este corespondent independent pentru ziarul Die Welt, realizând și reportaje atât din Rusia, cât și din Ucraina, relatează BBC.

Citește și:

Redactorul șef al Wel Group i-a lăudat curajul jurnalistei din Rusia, declarând că Marina Ovsianikova "a apărat etica jurnalistică, în ciuda amenințării.", scrie digi24.ro

Înainte de intervenția sa în direct, jurnalista din Rusia a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de conștientizare a ororilor pe care armata Rusiei le înfăptuiește în Ucraina. Ea a vorbit despre legătura frătețească dintre cele două popoare și a îndemnat la oprirea conflictelor militare.

"Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani. Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 (postul public - n.r.) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificati. Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid.”, a transmis jurnalista prin intermediul rețelelor sociale.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.