Setari Cookie-uri

Cum să-ţi decorezi locuinţa în stil parizian

Ai un apartament mic, dar ai vrea să arate cât mai şic? Inspiră-te din stilul parizian!

Nu sunt foarte multe asemănări între capitala franceză şi oraşele din România, însă există un punct pe care îl avem în comun: dimensiunile mici ale apartamentelor. Desigur, există şi excepţii, dar în Paris, în general, un apartament de 30 sau 40 de metri pătraţi este considerat un apartament mare. Aşa se face că felul în care francezii, şi mai cu seamă parizienii, îşi decorează locuinţele este mai curând minimalist, cu câteva elemente elegante, care ţin de tradiţia şi moştenirea culturală, privilegiind în mod special soluţiile care creează impresia unui spaţiu mai generos. Pe de altă parte, există şi câteva elemente de decor inconturnabile, pe care le vei întâlni în foarte multe apartamente pariziene şi care vin să dea un aer de rafinament oricărui spaţiu. Iată câteva idei care să te inspire.

Citește și:

Pereţi albi

După cum spuneam, pentru parizieni este foarte important să pună accentul pe acele detalii care fac locuinţa să pară mai mare. În acest sens, albul este alegere ideală, creând iluzia unui spaţiu mai generos. În plus, conferă şi luminozitate, dar şi eleganţă. Aşadar, dacă ai un apartament mic, un studio sau o garsonieră, pereţii albi sunt o soluţie foarte bună pentru a face locuinţa să mare mai mare şi mai luminoasă.

Obiecte de artă

Chiar şi atunci când au la dispoziţie un buget limitat, parizienii preferă să decoreze investind în obiecte de artă. Fotografii ale unor tineri artişti, picturi originale sau vaze de decor preţioase sunt alegeri foarte bune, care vor oferi locuinţei tale personalitate. Acestea sunt obiecte pe care le poţi achiziţiona în timp, studiind diferite galerii de artă, licitaţii şi oferta magazinelor de specialitate. În plus, obiectele de artă şi de decor calitative vor fi întotdeauna o investiţie bună şi pot fi transmise şi generaţiilor următoare.

Citește și:

Parchet din lemn

Multe din apartamentele pariziene, mai ales cele mai şic dintre ele, au podele cu parchet din lemn. Chiar dacă este mai scump, oferă o notă de eleganţă inimitabilă şi, în plus, este şi foarte rezistent, mai ales dacă este îngrijit corespunzător. Dacă ai achiziţionat o locuinţă cu un astfel de parchet, dar nu ţi se pare că arată tocmai bine, nu renunţa la el. După ce va fi slefuit şi chiar remontat va arăta minunat. Pe de altă parte, dacă ai posibilitatea să-ţi renovezi locuinţa, nu ezita să te interesezi de posibilitatea de a reface podelele cu un astfel de parchet din lemn.

Oglinda imensă

Vei observa acest articol de decor în foarte multe apartamente pariziene. Ei bine, nu e vorba doar de o modă sau de o particularitate a francezilor, ci este şi un truc pentru a crea iluzia unui spaţiu mai mare. Aşadar, pentru sufragerie mai ales, poţi opta pentru o oglindă de dimensiuni mari, cu o ramă bogat ornamentată cu patină. Desigur, poţi căuta un astfel de obiect de decor şi în magazinele de antichităţi, în consignaţii şi chiar în talciocuri. În mod cert, asta ar face un parizian!

Citește și:

Elemente vintage

Parizienii şi francezii, în general, pun mare valoare pe obiectele de decor care au fost în familiile lor timp de mai multe generaţii. Consideră că astfel de piese le pun în valoare moştenirea culturală şi dau personalitate locuinţei, creând o poveste intimă, despre valorile personale ale proprietarului. Aşadar, nu ezita să pui în valoare obiecte care reflectă povestea ta de viaţă sau a familiei. Un perete din bucătărie decorat cu farfurii din lut din regiunea în care te-ai născut poate fi un omagiu rădăcinilor tale.

Fără a fi preţios într-un mod care stinghereşte, stilul de decor parizian mizează pe o simplitate distinsă, în care te simţi confortabil şi în care piesele cele mai rafinate sunt mixate cu fler şi bun gust cu cele care evocă, într-un mod atât de suav, trecutul!

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.