Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai vândute branduri de dulciuri

Oferta de pe piața dulciurilor este extrem de bogată și de variată, datorită apetenței consumatorilor din întreaga lume pentru produsele din această gamă.

Prin urmare, și volumul de vânzări este considerabil, iar producătorii sunt într-o continuă competiție pentru a ocupa primele locuri în topul preferințelor consumatorilor.

Și românii sunt mari amatori de dulciuri, așa că am fost curioși să aflăm care sunt cele mai bine vândute branduri de pe piața autohtonă.

Milka

Brandul a devenit cunoscut la nivel mondial în special datorită ciocolatei Milka, produsă cu lapte provenit de la vaci crescute în zonele alpine. Deținătorul mărcii este compania germană Kraft, care nu se rezumă doar la producția de ciocolată.

Sub același brand au fost lansate și numeroase alte produse, care se bucură de aceeași popularitate.

Milka este prezentă de ani buni și pe piața din România, încă de la început, instalându-se în topul celor mai apreciate branduri de dulciuri în rândul consumatorilor de la noi.

Citește și:

Oferta din magazinele autohtone include, pe lângă numeroase sortimente de ciocolată, biscuiți, napolitane și mini-prăjituri. Toate aceste dulciuri au în comun gustul inconfundabil al ciocolatei Milka, folosită ca ingredient pentru fiecare din ele.

Viva

De această dată, vorbim de un brand autohton care a câștigat rapid în popularitate încă de la momentul intrării pe piață. A fost lansat în urmă cu mai mulți ani de compania European Food, parte a grupului internațional European Drinks & Foods, iar produsele sub această marcă au o particularitate aparte. Acestea se găsesc sub forma unor pernițe crocante, umplute cu diferite compoziții.

Printre cele mai apreciate pernițe Viva se numără cele umplute cu cremă de cacao, cu cremă de vanilie și cele cu cremă de alune.

Citește și:

Mai nou, sub marca Viva se produc și snacks-uri umplute cu cremă, dar și pufuleți cu glazură de cacao și ciocolată. De asemenea, compania producătoare a lansat în cadrul aceluiași brand și o gamă variată de cereale și biscuiți

Haribo

Atunci când vine vorba de jeleuri, cel mai cunoscut și mai apreciat brand este Haribo, lansat de concernul german Haribo-Holding.

Compania a fost înființată în 1920, iar doi ani mai târziu a lansat celebrii ursuleți gumați, care constituie și azi etalonul brandului. Aceștia au diferite arome și culori, iar intre timp li s-au adăugat și alte tipuri de jeleuri sub aceeași marcă.

Produsele Haribo sunt în egală măsură delicioase, dar și haioase, motiv pentru care sunt preferate în special de copii.

Naty

Revenim la compania autohtonă European Food pentru un alt brand foarte bine vândut. De această dată, este vorba de napolitanele Naty, disponibile într-o mare varietate de sortimente.

Citește și:

Aromele specifice produselor Naty sunt cacao, vanilie, lămâie, cocos, alune și cappuccino, toate regăsindu-se în crema bogată și densă a napolitanelor.

Fie că sunt comercializate vrac sau ambalate sub diferite forme, napolitanele Naty sunt întotdeauna la fel de aromate și delicioase.

Kinder

A devenit cunoscut în România mai ales datorită celebrelor ouă de ciocolată Kinder Surprise, iar oferta s-a diversificat pe parcurs cu alte noi produse. Kinder, este un brand ce aparține companiei italiene Ferrero și a fost lansat pe piață încă din 1968.

În acel an producătorul italian și-a propus să lanseze o linie de produse destinate special copiilor, iar primul din această gamă a fost ciocolata cu lapte Kinder Chocolate.

Ulterior această ciocolată a devenit ingredient principal și pentru alte produse Kinder, printre care și ouăle de ciocolată Kinder Surprise și Kinder Joy. Brandul mai include și alte produse cunoscute precum Kinder Bueno, Kinder Delice, batonul Maxi King sau bomboanele Kinder Schoko-Bons.

Citește și:

Se poate observa că preferințele românilor în materie de dulciuri păstrează un oarecare echilibru între brandurile străine și cele autohtone, acoperind totodată o gamă variată de produse.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.