Setari Cookie-uri

Regele Charles al III-lea urmează să fie încoronat. Ce se va întâmpla în continuare în Marea Britanie?

Regele Charles al III-lea a urcat pe tron la 76 de ani, urmând ca zilele următoare să fie încoronat în mod oficial. Pentru rege, perioada de doliu va fi una scurtă, pentru că îl așteaptă atribuții și planuri pe care trebuie să le concretizeze în perioada imediat următoare.

Moartea Reginei Elisabeta a II a înseamnă și urcarea Regelui Charles al III-lea la tron. Festivitatea oficială de încoronare urmează să aibă loc zilele următoare, însă, până atunci, moștenitorul tronului își exercită obligațiile regale.

La 76 de ani, fiul regretatei Suverane a devenit rege, iar acum se așteaptă un comunicat oficial din partea sa. În timp ce Planul Unicorn a fost activat, iar demersurile privind ceremoniile funerale continuă, Regele Charles al III-lea a început să își exercite rolul de moștenitor al Regatului Marii Britanii.

Guvernul britanic și-a exprimat susținerea față de Regele Charles și a transmis câteva cuvinte: ”Cabinetul s-a arătat unit în susţinerea sa a Majestăţii Sale Regele”, anunţă un purtător de cuvânt al noului premier desemnat, Liz Truss,

Citește și:

La rândul său, Președintele Klaus Iohannis a transmis în cursul zilei de astăzi un mesaj de condoleanțe familiei regale britanice.

„În numele poporului român și al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre, întregii Familii Regale și poporului britanic condoleanțe și compasiune pentru dureroasa pierdere suferită. Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare”, a transmis Președintele României.

Citește și:

Regele Charles, timp limitat pentru doliu

Regele Charles are un timp limitat pentru doliu. În această dimineață, Majestatea Sa a părăsit moșia de la Balmoral și s-a îndreptat către Londra, aici unde se va întâlni cu Contele Mareșal, în prezent Edward Fitzalan-Howard, Ducele de Norfolk, pentru a aproba planurilepentru zilele și săptămânile următoare, transmite The Guardian.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.