Setari Cookie-uri

Advertorial Vedetele îți explică de ce stilul ecvestru face parte din lifestyle-ul contemporan

Celebritățile din România au dovedit de-a lungul timpului că echitația a reînceput să facă parte din lifestyle-ul contemporan. Numeroase vedete autohtone iau lecții de echitație, altele și-au îndemnat copiii să îmbrățișeze universul hipic sau au participat alături de copii la evenimente ecvestre, precum Karpatia Horse Show. Cel mai iubit “festival hipic” pentru toată familia revine în atenția publicului în această toamnă, în weekend-ul 23-25 septembrie 2022.

De-a lungul celor șase ediții care au avut loc până în prezent, celebrități și copii au participat la primele lecții de echitație pe ponei ori cai, s-au plimbat cu trăsurile ori au vizionat din tribune diverse parade hipice.
Dana Sota (beauty blogger și expert în frumusețe) sau Andreea Berecleanu, vedeta jurnalului principal de știri de la Prima TV au admirat din public paradele eleganței, unul dintre cele mai așteptate momente al evenimentului Karpatia Horse Show.
La aceste parade, în fiecare an defilează participanți, organizatori și spectatori care s-au adaptat dresscode-ului evenimentelor ecvestre ( cu pălării ori accesorii de păr), însoțiți de câini superbi și mașini de epocă.
Andreea Marin, Irina Mohora (TVR1), Eli Român, Ștefan Lungu (Antena 3), Livia Graur (PrimaTV) au venit la cele mai recente ediții ale Karpatia Horse Show însoțiți de familii și copii care s-au plimbat cu căluții, au participat la ateliere creative ori la Aventură Park.

Pe Domeniul Cantacuzino, la Karpatia Horse Show au fost văzute în public și persoane din zona lifestyle-ului autohton: actrița Maria Dinulescu, designerul de pantofi Mihaela Glăvan, Corina Lecca (care a expus de-a lungul evenimentului ecvestru două colecții de pălării), vedete de televiziune, din lumea muzicii și a sportului, precum Marius Pancu (Antena1), Camelia Bălțoi (prezentatoare a jurnalului de știri sportive Antena1), Florentina Opriș (KanalD), Luiza Zan (care a susținut un recital de muzică jazz în față ruinelor Micului Trianon), Emil Mitrache cunoscut publicului sub numele Americanu’, Florin Grozea (Hi-Q), Andrei Nourescu (Euronews), Loredana Dinu, Campioană Olimpică (Rio de Janeiro 2016), dublă Campioană Mondială și multiplă Campioană Europeană la Spadă. Aceasta a coordonat demonstrațiile de scrimă ce s-au desfășurat pe arena principală, oferind publicului detalii despre cele trei arme ale acestui sport: spadă, floretă și sabie.

Cu toții s-au bucurat de spectacolul ecvestru și au făcut plimbări pe elegantul domeniu de la Florești care se întinde pe o suprafață de 150 de hectare, și unde se află ruinele palatului Micul Trianon.
“Îmi amintesc cu drag de ediția de acum trei ani a evenimentului. Am descoperit lumea acetui sport nobil, de o frumusețe fascinantă, la care nu oricine are acces. Te uiți la curse și ai sentimentul libertății absolute”, spune Camelia Bălțoi (prezentatoare a jurnalului de știri sportive Antena1).
“Super experiență pentru adulți și copii, escapadă perfectă în afara aglomerației urbane. Participarea la Karpatia Horse Show a devenit deja o tradiție pentru familia noastră. Abia aștept să ne reîntoarcem pe Domeniul Cantacuzino, din Florești, Prahova. Aici, noi părinții ne bucurăm de timpul petrecut în natură alături de copii, de frumusețea locului și culorile toamnei, iar cei mici se bucură de activitățile distractive: de la mers pe ponei, la tobogane, tiroliene, ateliere creative. Toată familia se bucură însă cel mai mult, de spectacolul ecvestru, iar băieții noștri au deja două probe favorite: dresaj și atelaje”, spune Eli Roman.

“Prima experiență și vizită la Karpatia Horse Show s-a lăsat cu amintiri de neuitat. Ne-a plăcut atât de mult, încât a devenit un eveniment pe care în această perioada îl aștept și îl urmăresc din timp. Este o ocazie de a evada din București o zi, de a explora locuri noi și de a încerca lucruri interesante. Puștiul meu a călărit pentru prima oară acolo și a fost fascinat de cei mai frumoși cai. Fascinați am fost și noi adulții. Este clar un eveniment pentru întreagă familie, un loc în care poți petrece o zi întreagă, la sfârșitul căreia, cu siguranță ești mai relaxat. Plănuim să repetăm această experiență și în formulă nouă, alături de fiica noastră!”, Irina Mohora (TVR).

Karpatia Horse Show este un eveniment pentru toate vârstele, dar mai ales pentru iubitorii de cai! Ne-am simțit excelent la ultima ediție la care am participat”, Livia Graur (PrimaTV).
“Karpatia Horse Show, un melanj de profesionalism, stare de bine, competiție și lucruri minunate care se întâmplă într-un décor de vis”, Florentina Opriș (KanalD).
Karpatia Horse Show a devenit, de-a lungul celor șase ediții precedente, mai mult decât un eveniment ecvestru. Este un festival hipic, o stare de spirit, expresia bucuriei de a fi într-un cadru natural deosebit, înconjurați de cei mai frumoși cai, de cei mai ambițiosi sportivi și de oameni dornici să trăiască momente memorabile într-o atmosferă unică. În fiecare an, pe parcursul a trei zile. în ultimul weekend din septembrie, recreăm această atmosferă în spațiul vast și elegant al Domeniului Cantacuzino, de la Florești.

Promovăm apartenența la un set de valori și la un stil de viață inspirat de noblețea locului și a cailor care se întrec în competiție cu grație și eleganță. Totodată, formăm viitoarea generație de călăreți de vârf ai României și dăm ocazia călăreților deja consacrați să își exerseze măiestria în fața unui public numeros", spune Mihnea Vîrgolici, Director al evenimentului.

Trei zile cu experiențe diferite, pentru toată familia

Vineri: destindere și relaxare;
După atenția necesară pentru a urmări dexteritatea călăreților la probele de dresaj, spectatorii se vor putea relaxa în Parcul Domeniului lăsându-se vrăjiți de magia muzicii de jazz live. Concertul Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio va începe la apusul soarelui pe fundalul siluetei luminate a Palatului ''Micul Trianon''.
Sâmbătă: adrenalină și explorare
Spectatorii vor fi fascinați de spectaculoasă probă de cross-country care se desfășoară și trebuie urmărită pe întreg domeniul, iar obstacolele naturale fixe cu elemente de design surprinzătoare vor fi puncte de atracție în evaluarea săriturilor concurenților.
Tot sâmbătă va avea loc proba de maraton susținută de marii maeștri ai atelajelor cu doi cai, cu treceri amețitoare prin spectaculosul obstacol cu apă sau prin obstacolele labirint din liziera pădurii. O ocazie specială pentru că publicul să descopere magia acestui sport la care România performează!
În plus, extindem programul zilei de sâmbătă printr-un concert live Moonlight Breakfast, un duo de excepție cu influente dream-pop, cosmic disco, electro, nu-jazz și swing care cânta de mai bine de 10 ani pe scenele din România și de peste hotare!!

Duminică: ziua exuberanței și a imaginarului,

Această ultimă zi a evenimentului marchează finalul concursului complet prin proba clasică de sărituri peste obstacole mobile (show jumping). Maeștrii atelajelor cu 2 cai vor încheia concursul demonstrativ în față arenelor prin proba de conuri, iar apoi vor electriză atmosfera prin demonstrațîi de atelaje cu 4 cai.
Programul acestei zile cuprinde numeroase alte demonstrațîi ecvestre și parade pe întreg domeniul, prilej pentru a descoperi acest monument istoric excepțional din patrimoniul României, pe care Fundația Cantacuzino se străduiește să-l restaureze și să-l readucă la viață.
În toate cele trei zile copiii primesc o atenție specială: se pot bucură de primele lecțîi de echitație, vor beneficia de Aventură Park și ateliere creative, iar părinții se pot relaxa în zonele food&drink apropiate sau îi pot invită la plimbări cu biciclete electrice pe domeniu.

Cum si de unde se pot achitiona biletele

Biletele și abonamentele achiziționate în avans de pe site-ul evenimentului: Bilete - Karpatia Horse Show și de la punctele de vânzare bilete.ro beneficiază de discounturi de până la 50%. Copiii între 3 și 14 ani beneficiază de prețuri preferențiale, iar accesul le este permis doar însoțiți de părinți. Copiii cu vârste de până la 2 ani au acces gratuit.

Până pe 21 Septembrie:
• prețul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 90 de lei pentru adulți, 130 de lei pentru un adult + 1 copil și 170 de lei pentru un adult + 2 copii.
• prețurile biletelor valabile o singură zi: 23, 24 sau 25 Septembrie sunt: 60 de lei pentru adulți, 90 de lei pentru un adult + 1 copil și 115 lei pentru un adult + 2 copii.

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa și la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Floreșți, Prahova la prețul de 75 lei pentru un adult și 40 lei pentru un copil.
Mai multe detalii eveniment:

Website: Karpatia Horse Show
Facebook: Karpatia Horse Show
Instagram: Karpatia Horse Show (@karpatiahorseshow)
YouTube: Karpatia Horse Show

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.