Setari Cookie-uri

Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei de CNCD. Motivul pentru care sancțiunea a fost stabilită!

Mihai Bendeac a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru promovarea ideilor "discriminatorii și umilitoare" asupra femeilor.

Mihai Bendeac a rămas fără 10.000 lei în cont, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amedat pe actor pentru mesajul transmis într-un spot publicitar. În luna iulie a anului trecut, Mihai Bendeac a filmat o reclamă cu scopul de a promova un anumit sortiment de vin. Se pare că mesajul transmis publicului este umilitor și degradant, potrivit CNCD.

Reclama propriu-zisă asociază o scenă de amor cu ceea ce ar fi putut fi încadrat ca incitare la violență împotriva femeilor. Astfel, CNCD l-a amendat pe actor miercuri, 16 noiembrie, cu suma de 10.000 lei.

„Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Citește și:

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc”, a declarat secretarul de stat, Mihai Jurca, scrie gândul.ro.

Mihai Jura a evidențiat faptul că spoturile publicitare nu trebuie să fie o acoperire a ideilor discriminatorii. De asemenea, formatorii de opinie trebuie să aibă o atitudine corespunzătoare și să promoveze valorile nediscriminării și egalității.

„Consider că este extrem de important ca toate persoanele publice, formatorii de opinie să promoveze valorile egalității și nediscriminării prevăzute de legislația națională și europeană.

De asemenea, eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmații discriminatorii sau care aduc atingere demnității”, a mai declarat secretarul de stat Cristian Jura.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.