Setari Cookie-uri

Studio muzical acasă? Iată 3 idei utile pentru realizarea lui

Creativitatea întâlnește confortul într-un studio muzical amplasat chiar în casa ta! Îți arătăm cele mai bune sfaturi pentru a crea o cameră unică unde să îți poți desfășura activitatea.

Un număr tot mai mare de artiști muzicali, fotografi și videografi în devenire decid să își înființeze propriile studiouri de muzică, de streaming sau de fotografie la domiciliu. Pentru că de ce nu? O alternativă a costului de închiriere a unui spațiu profesional este investiția în propriul studio pe care îl poți folosi oricând te simți inspirat. Poți înregistra muzică, un podcast sau videoclipuri pentru canalul YouTube sau poți face fotografii, toate în mod convenabil în propriul spațiu. Aceasta este configurația perfectă pentru multe vedete din mediul online și nu va costa o avere dacă o aranjezi cu grijă.

Așadar, avem câteva sfaturi utile despre cum să alegi o cameră și să o transformi în studioul visurilor tale (în limita bugetului tău) și într-o oază super pentru creativitatea ta.

Citește și:

Alegerea camerei perfecte

În primul rând, va trebui să decizi care cameră din casă va fi cea mai bună pentru studioul de acasă. Un studio de înregistrare ideal este mare și oferă suficient spațiu pentru tine, instrumente, echipamente de înregistrare și alte echipamente. Aceștia sunt câțiva factori importanți de care să ții cont:

– mărimea și dimensiunile camerei;

– suprafețele sale (cum ar fi pereții, tavanul și podeaua);

– dacă este deja pregătită pentru activități muzicale, spre exemplu, dacă necesită izolație fonică perete;

– înălțimea tavanului și nivelurile de zgomot din interiorul și exteriorul camerei.

Nu îți dorești o cameră pătrată sau o podea de beton și nici tavane foarte joase sau pereți din gips-carton care sunt paraleli. Ferestrele înalte sau oglinzile mari sunt, de asemenea, de neconceput într-un studio de înregistrare amenajat acasă. Poți oricând să adaugi mai multe materiale care să absoarbă sunetul la pereții tari și la tavanele joase. Podelele din lemn sunt o alegere bună pentru o cameră de studio de înregistrare, deoarece mocheta poate contribui la înregistrarea corectă a sunetelor.

Citește și:

Amplasarea mobilierului și a echipamentului

Fie că îți vine să crezi, fie nu, locul în care pui mobilierul în noul tău studio de înregistrare muzicală este important. Confortul și accesibilitatea sunt importante.

Ai suficient spațiu pentru a sta jos și a cânta la chitară, bas sau tobe și, de asemenea, pentru a sta în picioare sau a te așeza la microfon atunci când înregistrezi? Spațiul îți permite să te deplasezi cu ușurință dintr-un loc în altul? Există spațiu pentru alte persoane, astfel încât să poți colabora sau să înregistrezi cu o trupă? Ai spațiu pentru a mixa muzică după înregistrare?

Pentru a contribui la calitatea sunetului, îndepărtează din încăpere orice lucru care poate vibra, inclusiv decorațiunile de pe pereți sau obiectele de pe birou. Menține mobilierul la un nivel minim.

Citește și:

Poziționează monitoarele de o parte și de alta a biroului și citește cu atenție instrucțiunile care însoțesc difuzoarele acestora. Amplasarea monitoarelor este extrem de importantă și poate face o mare diferență în modul în care auzi sunetul.

Lucruri esențiale pentru studioul de muzică

Există câteva lucruri esențiale pentru studioul de muzică de acasă. Acestea includ:

– un computer bun pentru a înregistra, mixa și stoca muzica;

– un software de mixare a muzicii;

– o interfață audio;

– un microfon cu un filtru pop;

– un suport de microfon și un cablu;

– căști sau boxe de monitorizare.

Vei avea nevoie, de asemenea, de un birou, de suporturi pentru difuzoare de monitor și de un scaun de înregistrare confortabil.

Dacă intenționezi cu adevărat să urmezi o carieră în industria muzicii, construirea unui studio în spațiul de acasă este modalitatea perfectă de a-ți perfecționa abilitățile și de a face muzică într-un mediu flexibil. În loc să cheltui bani pe timp de studio, poți investi în echipamente acasă pentru a-ți oferi acces nelimitat la crearea muzicii cu normă întreagă.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.