Setari Cookie-uri

Trucuri care prelungesc durata de viață a bateriei telefonului

Frica de a rămâne fără baterie la telefon este încă una dintre cele pe care le-am adăugat la lista de anxietăți cu care ne confruntăm în această eră a vitezei și a tehnologiei. Și numai cine n-a primit pe telefon mesajul „battery low” în cel mai prost moment al zilei nu știe cât de neplăcută poate fi senzația.

În rândurile de mai jos am adunat pentru tine cele mai bune trucuri care nu doar că te vor ține mai mult timp departe de încărcător, dar te vor asigura că bateria smartphone-ului tău va rezista cu succes cel puțin până la finalul fiecărei zile.

Iată ce ai de făcut pentru a elimina odată pentru totdeauna frica de a rămâne fără baterie pe telefon.

Schimbă felul în care îți încarci smartphone-ul

Îți amintești vechile telefoane, cele cu acumulatori din nichel, care aveau nevoie de o descărcare completă, până la 0%, ca mai apoi să stea la încărcat ore întregi, până ajungeau cu bateria la 100%? Acest proces de formatare a bateriei trebuia repetat de trei ori, în total, imediat după ce scoteai telefonul din cutie.

Citește și:

Telefoanele zilelor noastre, care vin echipate cu baterii de litiu, nu mai au nevoie de așa ceva. Ba chiar e contraindicat să le lași să se descarce complet sau să le încarci peste noapte, până ajung la 100%. Smartphone-urile, nelipsite din viața noastră, se „simt” cel mai bine în intervalul procentual de 20-80%.

Și vorbim aici de toate modelele de pe piață, fie ele telefoane ieftine sau modele premium. Pentru că toate folosesc aceeași tehnologie a bateriei. Pe care, dacă vrei să o păstrezi sănătoasă, e necesar să nu-ți uiți smartphone-ul la încărcat.

Acest obicei de a scoate încărcătorul din telefon când bateria a ajuns la 80% te va ține departe și de supraîncălzirea dispozitivului, o altă cauză a deteriorării acumulatorilor mobili.

Citește și:

Diminuează luminozitatea ecranului

Unul dintre cei mai mari consumatori ai bateriei unui telefon este display-ul acestuia. Dacă ai setată rata de reîmprospătare a ecranului ridicată și ții luminozitatea la maximum, să nu te mire dacă bateria smartphone-ului, fie el unul mai nou apărut pe piață, cum este Samsung S23, sau unul lansat acum câțiva ani, ca iPhone 11, va scădea văzând cu ochii.

Îți sugerăm să dezactivezi reglarea automată a luminozității ecranului. O poți ajusta manual, atunci când este cazul. De asemenea, alege să-ți schimbi fundalul aplicațiilor în varianta dark (întunecată), pentru că pixelii albi consumă mult mai multă energie decât cei negri.

La fel de indicat este și modul de noapte pe care îl poți activa pe telefon. Această setare va diminua automat luminozitatea ecranului și va reduce din lumina albastră pe care o proiectează ecranul. Acest lucru este benefic și pentru sănătatea ochilor tăi. În plus, este recomandat să folosești acest mod de noapte cu cel puțin o oră înainte de merge la culcare, pentru că lumina albastră inhibă producerea de melatonină, hormonul responsabil pentru inducerea stării de somn.

Citește și:

Închide datele și aplicațiile când nu le folosești

Atunci când ești acasă, fă-ți un nou obicei - închide datele mobile și folosește doar rețeaua Wi-Fi. Asta va mai salva puțin din viața bateriei telefonului tău. De asemenea, dacă ai terminat de folosit o aplicație, închide-o, n-o lăsa să ruleze pe fundal. În caz contrar, aplicația va consuma nu numai baterie, ci și alte resurse ale smartphone-ului tău, precum RAMii.

Nu uita că telefoanele urăsc temperaturile extreme. Așa că vara, când mergi la piscină, sau iarna, pe pârtie, ține smartphone-ul departe de razele soarelui sau de frig. De asemenea, alege încărcarea pe fir, în locul celei wireless, care generează căldură reziduală.

Dacă nu ai nevoie de această funcție, oprește vibrațiile telefonului. Și, nu în ultimul rând, dacă vine vorba de schimbarea bateriei, alege doar produse originale. Te vor scuti de neplăceri ulterioare.

Citește și:

Acestea sunt cele mai bune trucuri care prelungesc duratei de viață a bateriei telefonului, pe care îți dorim să ți le însușești cât mai curând, dacă vrei să te bucuri de smartphone-ul tău pentru un timp îndelungat.

foto flip.ro

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.