Setari Cookie-uri

Cum faci ca baia de acasă să arate ca într-un hotel de lux

Cu mici adaptări, baia de acasă se poate transforma într-un spațiu luxos și confortabil ===▷▷▷

Baia de acasă poate fi transformată într-un spațiu care să aibă eleganța celor dintr-un hotel de lux. Și poți face asta fără investiții exorbitante, ci doar luând în calcul câteva trucuri de amenajare și o mai bună organizare. Uneori, acest plan de restilizare a băii este cea mai bună dovadă, detaliile sunt cele care fac cu adevărat diferența și adaugă nota de opulență care aduce un pic de farmec și confort în plus vieții tale.

Funcționalitate înainte de orice

Una dintre principalele caracteristici ale unei băi luxoase este că totul funcționează perfect. În consecință, analizează cu atenție fiecare detaliu al obiectelor sanitare din baie. Nu doar că acestea trebuie să sclipească de curățenie, ci și să arate perfect.

Ia în calcul să înlocuiești capul de duș și alege un model în ton cu stilul general al încăperii pentru bateria chiuvetei din baie. Urmărește să fie practică și comod de utilizat. Ideal este ca aceasta să fie identică cu cea de la cada de baie sau duș, dar nu este obligatoriu.

Citește și:

Îmbunătățește lumina

Marele secret al unei băi cu aspect luxos este lumina combinată, caldă și rece, din surse independente. Prima, cea caldă, generează sentimentul de confort și intimitate, a doua, cea rece, este necesară pentru ritualul din fața oglinzii fie că este vorba de bărbierit, fie de machiaj.

Combină lumina tipică și necesară de deasupra oglinzii, montând aplice de ambele părți ale oglinzii. Această soluție oferă o ambianță subtilă, elegantă și sentimentul unui loc confortabil și opulent. Alege cu atenție aplicele. Optează pentru cele cu un model clasic și nu le ocoli pe cele în stil baroc cu țurțuri de cristal. Dacă vrei să creezi un spațiu uimitor, poți monta chiar și un candelabru în tavan, dar asta este o soluție doar pentru o baie de dimensiuni mari.

Citește și:

Schimbă prosoapele

Achiziționează cele mai bune prosoape. Și alege-le mereu pe cele uni, de preferat albe sau într-o nuanță foarte deschisă. Dacă baia este una modernă, optează pentru prosoape negre ori în alte tonuri intense. Sau ia în considerare verdele și albastrul pentru o senzație autentică de SPA.

Secretul este ca toate prosoapele din baie să fie de aceeași calitate și culoare, din bumbac, pufoase, supradimensionate și moi. Un truc bun este acela de a alege pentru prosoape o culoare care să reprezinte totodată și detaliul de accent cromatic din baie.

Arome relaxante

Mirosul este un simț foarte important și trebuie folosit pentru a contribui la senzația de confort general pe care o oferă o baie de lux. În consecință, folosește săpunuri și lumânări parfumate și expune-le în toată baia. Alege aromele care îți induc starea de bine și amintiri frumoase și baia va fi locul perfect de relaxare și calm.

Citește și:

Poți la fel de bine să folosești uleiuri esențiale atât pentru aroma lor, cât și pentru efectele terapeutice. De exemplu, lavanda are efect de relaxare, rozmarinul stimulează energiile pozitive, iar cel de brad limpezește mintea și alungă stresul.

Un loc comod

O caracteristică a băilor de lux este că includ un loc comod de tipul unei banchete sau fotoliu. Evident, pentru aceasta, este necesar să fie spațiu, dar chiar și într-o baie mică poți aduce un scaun tapițat pe care să-l transformi într-un loc confortabil care va schimba percepția asupra întregii încăperi.

Ai putea obține spațiul necesar organizând mai bine baia și eliminând ceea ce este în plus (mașina de spălat și coșul pentru rufe, de exemplu) și depozitând obiectele necesare în mod uzual în baie într-un dulap suplu și înalt sau într-unul suspendat pe perete.

Citește și:

Detaliul final pe care ai putea să-l mai iei în calcul este adăugarea unor elemente care să personalizeze spațiul. Acestea ar putea consta într-un decor pentru pereți (un afiș înrămat, un desen). Dacă pui în practică toate acestea, baia de acasă se va transforma într-un spațiu cu totul special.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.