Setari Cookie-uri

Patru pași pentru a-ți descătușa geniul

Geniul există în stare latentă în fiecare dintre noi și așteaptă să fie trezit, adus la suprafață și exprimat. 

Geniul nu este doar apanajul câtorva aleși sau rezultatul unui masterat combinat cu un doctorat. Omul simplu, de la țară, care trăiește viața în ritm cu natura ghidat de înțelepciunea ancestrală, este un geniu în felul lui. Geniul există în stare latentă în fiecare dintre noi și așteaptă să fie trezit, adus la suprafață și exprimat.

1. Fă cunoșință cu geniul tău. Pentru a-ți exprima geniul este însă nevoie, mai întâi de toate să conștientizezi și să accepți că îl ai. Credem cu atâta putere în poveștile pe care alții le spun despre noi încât uiăm să ne cunoaștem cu adevărat și ajungem să ne limităm singure.

2. Ieși de pe cărări bătătorite la propriu și la figurat. Nu face lucruri doar pentru că alții le fac, pentru că așa ți s-a spus că trebui și că e bine sau pentru că așa e moda. Evită să intri într-o rutină care te face să uiți cine ești, te face să uiți de sufletul tău. Abate-te de pe cărarea asfaltă și mergi pe cărăruia de lângă. Este posibil să descoperi o floare minunată pe care altfel ai fi ignorat-o.

Citește și:

3. Conectează-te cu copilul tău interior. Copiii care sunt încurajați de mici să își urmeze pasiunea, cărora li se spune că a fi diferit nu este un lucru rău, ci din contră, au cele mai mari șanse să se conecteze cu geniul lor interior și să și-l exprime mai târziu în viață. Poți face și tu asta iar cea mai bună modalitate este să te reconectezi cu copilul tău interior, cu fetița din tine care avea vise îndrăznețe și mari. Ea te poate ajua să îți regăsești drumul în viață.

Citește și:

4. Lasă pasiunea și entuziasmul să te călăuzească. Atunci când îți urmezi pasiunea, te umpli cu energie și ești în armonia cu viața. Acest lucru te umple cu entuziasm iar entuziasmul este contagios. Cu cât pasiunea și entuziasmul sunt mai ridicate, cu atât sunt mai mari șansele de a excela în tot ceea ce faci, să îți descătușezi geniul interior (Tony Robbins se referă la el ca la ”uriașul” din interiorul tău) și să te bucuri din to sufletul de fiecare clipă prețioasă a vieții tale.

Featured foto by Lia Koltyrina via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.