Setari Cookie-uri

Cele șapte secrete ale oamenilor fericiți

Viața poate fi abordată din două perspective. Una a sărăciei, în care e nevoie să te lupți pentru orice și una a abundenței în care simți că lumea abundă în tot ce îți dorești. Oamenii fericiți o adoptă pe aceasta din urmă.

Unii oameni radiazăo stare de fericire și bucurie, molipsitoare pentru ceilalți. Asta nu se întâmplă însă din senin ci este rezultatul unei anumite atitudini și viziuni asupra vieții. Iată cele șapte secrete ale oamenilor fericiți.

1. Un scop puternic

Există două tipuri de fericire. Unul este instantaneu și apare atunci când când facem ceva ce ne place, realizăm ceva sau obținem ceea ce dorim. Celălalt tip de fericire este de durată. Se numește împlinire și vine de la împlinirea scopului în viață.

2. Incredere în sine.

Oamenii fericiti au o încredere puternică în ei înșiși. Asta nu înseamnă că sunt egocentriști sau că se văd cei mai buni în toate. Doar știu că, indiferent ce se întâmplă, pot face față și deveni în fiecare zi mai buni.

Citește și:

3. Disciplină

Atunci când vine vorba de a atinge libertatea și fericirea, disciplina joacă un rol cheie. O disciplină puternică este ca o sabie bine ascuțită. Aceasta îți dă puterea de a face lucrurile care îți fac plăcere fără a te îndepărta de calea ta.

4. Au câțiva prieteni apropiați

Oamenii fericiți merg pe principiul mai bine mai puțin dar bun decât mult și degeaba iar asta se aplică și la prieteni. Se înconjoară doar de acei oameni față de care pot împărtăși cele mai intime aspecte ale lumii lor interioare fără a fi judecați.

Citește și:

5. Văd abundența pretutindeni

Viața poate fi abordată din două perspective. Una a sărăciei, în care e nevoie să te lupți pentru orice și una a abundenței în care simți că lumea abundă în tot ce îți dorești. Oamenii fericiți o adoptă pe aceasta din urmă.

6. Au o minte deschisă

A avea o minte deschisă nu înseamnă să fii naiv. Aceasta înseamnă că ești suficient de încrezătoare în inteligența ta pentru a jongla cu câteva idei contradictorii fără a face presupuneri. Este o stare de spirit care îți permite să fii deschisă la perspective noi și să înveți continu.

7. Au un simț al umorului dezvoltat

Oamenii care au un simț al umorului dezvoltat sunt oameni fericiți. Acesta este ca o lentilă colorată prin care pot vedea lumea. Indiferent de situație, pot face o glumă și găsi ceva amuzant care să îi ajute să își păstreze buna dispoziție.

Citește și:

Featured foto by Evgeny Atamanenko via Shutterstock

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.