Setari Cookie-uri

In loc să ai așteptări, cere

De fiecare dată când judecăm pe cineva, ridicăm un zid între noi și acea persoană și creăm potențial de conflict.

O bună prietenă a dat de curând o petrecere în cinstea iubitului ei. S-a dat peste cap să găsească cea mai bună locație, să angajeze cea mai bună firmă de catering, să se asigure că cei mai buni prieteni ai lui sunt prezenți și, ca și cum toate astea nu ar fi fost suficiente, a fost și fotograf oficial al petrecerii pentru că este pasionată de fotografie. Deși toată lumea s-a distrat de minune, ea a rămas cu un gust amar.

Atunci când au admirat împreună fotografiile de la petrecere, prietena mea a constatat că ea nu se afla în nici una dintre acestea. Imediat a dat vina pe iubitul ei. I-a reproșat faptul că el a fost atât de egoist încât nu s-a gândit să îi facă și ei o fotografie, măcar cu telefonul mobil. Nici măcar o clipă nu i-a trecut prin cap că poate ar fi trebuit să îi ceară în mod clar acest lucru, mai ales că el nu este genul care să se dea în vânt după făcut fotografii. In loc de asta, a ales să se simtă rănită și să se pună singură în postura de victimă.

Citește și:

E adevărat, ar fi fost frumos ca el să se gândească să facă poze împreună fără ca ea să îi ceară asta. Insă dacă asta nu s-a întâmpla, asta nu înseamnă că scăparea lui trebuie transformată într-o dramă.

De fiecare dată când judecăm pe cineva, ridicăm un zid între noi și acea persoană și creăm potențial de conflict. Până la urmă ce este mai important: să ne simțim bine și să găsim o cale de a consolida relația cu cealaltă persoană sau să profităm de primul prilej pentru a ne hrăni corpul-durere?

Așa că data viitoare când îți dorești ceva, în loc să ai așteptări și să te superi că nu primești ceea ce aștepți, pur și simplu cere. Știu, poate fi extrem de dificil. Multă vreme mi-a fost greu să cer ajutorul sau să îmi exprim dorința. M-am temut de refuz sau de ceea ce va crede persoana cealaltă despre mine. Insă un partener de viață dar și unul de afaceri apreciază și persoană o persoană asertivă și fermă, capabilă să își exprime dorințele, părerile și nevoile.

Citește și:

Nu își fie teamă să ceri ceea ce vrei. Chiar dacă uneori vei primi un refuz, nu uita că și tu poți face același lucru.

Featured foto by pink panda via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.