Setari Cookie-uri

Trei lecții de viață prețioase de la locuitorii insulei Barbados

O nuntă și o poveste de iubire ca în filme m-au adus pentru prima data în Barbados, una dintre perlele Caraibelor.

Dincolo de frumusețea peisajeelor și rusticitatea așezărilor, o călătorie pe insulă aduce cu sine lecții de viață. Iată trei dintre cele mai prețioase.

1. Grăbește-te încet, lumea nu se sfârșește azi. Pe insulă, timpul curge altfel. Se dilate și se comprimă după bunul său plac iar instrumental de măsură este soarele. Oamenii își îndeplinesc sarcinile cotidiene, însă în ritmul lor. Casele nu pleacă nicăieri iar treaba poate fi terminată și peste o oră. Mai important decât orice altceva, este propriul ritm interior.

2. Nu există nimeni care să nu merite salutul tău. Cu o populație de 250.000 locuitori și o suprafață mică, Barbados poate fi comparată cu o fâșie dintr-o suburbie americană. Un loc în care, așa cum se întâmplă în satele românești, fiecare cunoaște pe fiecare. Nimic mai simplu și mai firesc ca oamenii să se salute unii pe ceilalți. Cu toate acestea, această atitudine deschisă și prietenoasă are mai puțin de a face cu dimensiunea locului sau numărul de locuitori și mai mult cu spiritual acestora. Suntem cu toții interconectați, frați și surori într-o mare familie umană.

Citește și:

Dacă nu crezi asta, gândește-te cum, indiferent de cultură, avem cu toții aceleași nevoi și dorințe. Cu toții ne dorim să fim iubiți și apreciați, să fim văzuți și respectați. Pretutindeni în lume, oamenii au îndoieli și speranțe, momente de gelozie și de îndoială.

Și mai gândește-te la momentele în care ai întâlnit pentru prima data pe cineva și ai avut senzația că vă cunoașteți decând lumea.

3. Bucură-te de fiecare clipă. In Barbados, oamenii se bucură în egală măsură de soare și de ploaie, de o masă copioasă sau de o plăcintă cu scorțișoară. Nu este niciodată un moment nepotrivit să saluți un prieten drag, să te relaxezi la umbra unui cocotier, să citești o carte pe plajă sau te avânți în valurile apelor turcoaz ale Caraibelor.

Citește și:

Gândurile se opresc iar întreaga ființă este prezentă în acum și aici, înregistrând fiecare detaliu cu deplină acuratețe, conectându-se la ceilalți și la natură.

Adevărata bucurie nu vine din îndeplinirea unui rol sau vânarea unui statut sau a unei averi, ci din sincronizarea cu ritmul natural al vieții și exprimarea propriei autenticități.

Și este ceva extrem de autentic în omul simplu din Barbados, o împăcare cu sine, o acceptare a propriei ființe și a locului pe care îl ocupă sub soare.

Featured foto by Filip Fuxa via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.