Setari Cookie-uri

Douăsprezece citate pentru a cunoaște mai bine caracterul uman

Cu mult înainte ca Hollywood-ul să cucerească lumea romanele clasice și nemuritoare ale scriitorilor francezi erau transformate în filme la ani buni după ce au fost scrise.

Printre acestea, și romanele lui Stendhal. Roșu și Negru este doar una dintre cărțile sale care continua să fie citită și în vremuriile modern. Iată douăsprezece citate ale celebrului scriitor care te vor ajuta să cunoști mai bine caracterul uman.

1. Secretul de a nu cădea niciodată este de a sta tot timpul aşezat.

2. Punere la încercare: ţi se pare că un om are merite? Pune-i piedici la tot ce năzuieşte, la tot ce face. Dacă meritul lui e real, va şti să înfrângă sau să ocolească piedicile.

3. În acest deşert de egoism care se numeşte viaţă, fiecare se gândeşte la sine.

4 Aproape toate nefericirile vieţii ne vin de la ideile greşite pe care le avem despre ceea ce ni se întâmplă. A cunoaşte profund oamenii, a judeca în mod judicios evenimentele înseamnă aşadar a face un pas important spre fericire.

Citește și:

5.Cu cât inspiri o simpatie mai generală, cu atât inspiri o simpatie mai puţin profundă.

6.Simpatia este predispoziţia de a simţi într-un fel asemănător felului de a simţi al altuia.

7. Urâţenia face impresie puternică asupra unui suflet născut să iubească ceea ce este frumos.

8. Am trufia de a mă crede deasupra tuturor primejdiilor, a tuturor durerilor ce se pot abate asupra unui om şi totuşi implor durerea ce mă apasă să îmbrace o formă nouă, să aleagă un chip care să-mi fie pe plac, adică să scadă la jumătate? Câtă nimicnicie! Şi cât de hotărât mă credeam! Dar nu eram decât un îngâmfat!

9. Prestigiul - respectul proştilor, uimirea copiilor, invidia bogaţilor, dispreţul înţelepţilor.

10. Ceea ce este sublim într-o prietenie nu este atât a muri pentru prietenul tău într-o ocazie strălucită cât a te sacrifica pentru el zilnic şi cu discreţie.

Citește și:

    11. Pasiunea este tot ce poate fi mai interesant, pentru că în ea totul este neprevăzut, iar purtătorul îi e victimă.

    12. Zadarnic îmi făuresc cele mai înţelepte norme de conduită, viaţa mea nu este decât un şir lung de nefericiri şi de senzaţii amare. Luna aceasta nu face mai mult decât cea care a trecut, nici anul acesta decât celălalt. De unde atâta îndârjire de a trăi? Îmi lipseşte oare tăria sufletească? Şi-apoi, ce este moartea? Prea puţin lucru într-adevăr; trebuie să fii nebun, să te lipseşti de ea.

    Featured foto by Dean Drobot via Shutterstock

    Vizionare placuta


    Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.