Setari Cookie-uri

Privim viitorul prin ochii copiilor.

Sprijină și tu educația prin campania „Școala fără pauză” și ajută copiii din mediul rural să reînceapă cursurile

Valoarea fundamentală a omului este educația! Ultimii ani ne-au dovedit mai mult ca niciodată că este nevoie de o bază solidă, construită cu ajutorul educației, pentru a evolua spre un viitor mai bun. Viitorul sunt copiii, cei care abia acum ajung pe băncile școlii și descoperă tainele unui nou univers.

Pentru copiii din mediul rural însă, primii ani de școală sunt maratonul spre supraviețuire. De la o vârstă fragedă trebuie să depășească limite care nu depind de ei, cum ar fi mediul în care au fost crescuți, lipsa rechizitelor necesare, a hainelor, alimentația deficitară. Acest lucru se datorează faptului că, pentru familiile cu o situație socio-economică precară, lipsurile materiale reprezintă un impediment major, preocuparea principală fiind în primul rând asigurarea nevoilor de bază. Însă situația depășește pragul material, cel mai sensibil fiind cel psihologic. Așteptările celor din jur sunt scăzute, iar ei pot fi singurul lor motor de încurajare.

În aceste condiții și mai ales în mediul rural, mulți copii trăiesc cu nesiguranța că într-o zi nu vor mai fi elevi, că vor fi nevoiți să renunțe la școală pentru că nu au condițiile necesare, deși își doresc să învețe.

Băneasa Shopping City și asociația Banca de Bine doresc prin intermediul campaniei „Școala fără pauză” să ofere soluții sustenabile pentru continuarea educației în mediile defavorizate economic. Iar primul pas a fost făcut: pe întreagă perioada Back to School, centrul comercial a transformat cumpărăturile în donații de rechizite făcute copiilor din comunitățile rurale defavorizate.

În plus, la centrul de donații „Școala fără pauză” amplasat în parcarea exterioară Băneasa Shopping City vor fi colectate în continuare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite și device-uri tehnologice- noi sau uzate - potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Până pe 31 octombrie oricine poate merge să doneze, de joi până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Și tu îi poți ajuta cu toate materialele necesare care să le deschidă orizontul.

Nu toți copiii au început școala din cauza lipsurilor materiale. Încă îi mai putem ajuta să revină la ore din aceasta toamnă, alături de colegii lor.

Până pe 31 octombrie donează și tu și ajută-i ca visul lor să continue!

Pentru mai multe detalii referitoare la campanie, puteți accesa pagina: www.baneasa.ro/scoala-fara-pauza.


Kudika
6 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.