Setari Cookie-uri

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE

Declaratiile Maiei Sandu cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova a semnat joi cererea de aderare a țării la Uniunea European.

“Cetăţenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur. Am demonstrat-o atunci când nu am permis tiraniei să se instaleze în ţara noastră. Dragi cetăţeni, dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt şi hotărât, folosind oportunităţile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acţionăm imediat atunci când ne-o cer circumstanţele şi vedem clar oportunitatea de a putea asigura generaţiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastră faţă de cetăţeni”, a spus Maia Sandu.

În aceeași zi, și Georgia a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, după ce Republica Moldova și Ucraina au demarat procedurile de includere în UE.

Citește și:

”Astăzi am semnat, împreună cu Președintele Parlamentului și cu doamna Prim-Ministru, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cetățenii au ales această opțiune. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental.

Contăm pe susținerea instituțiilor europene, care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani. Împlinind aspirațiile europene ale cetățenilor noștri, Uniunea Europeană va arăta întregii lumi cât de mare e puterea democrației și libertății.

Dragi cetățeni, avem mult de lucru. Știm exact ce avem de făcut. Putem face asta împreună. Împreună suntem puternici., a declarat Președinta pe rețelele sociale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.