Setari Cookie-uri

Calendar de sărbători: cum să ai timp pentru curățenie, gătit, decorat și cadouri

Decembrie este o lună extrem de frumoasă, dar și aglomerată! Trebuie să facem curățenie, să gătim, să cumpărăm cadouri… În plus, sunt vizite de programat și oaspeți de primit, iar o ambianță plăcută va fi ceva ce cu toții ne vom aminti ani de-a rândul!

Diana Mihăilă, primul specialist în soluții de organizare din România, ne ajută cu idei tematice. Pentru a ține situația sub control, am putea alcătui un calendar cu tot ce ne-am propus să facem de Crăciun, Revelion și în vacanța de iarnă. Așa cum la birou planificăm ședințele și restul activităților profesionale pentru a le duce la bun sfârșit, la fel procedăm și cu curățenia ori cu coptul cozonacilor. Este total ineficient să ne propune să le facem pe toate în doar câteva zile. Știm deja cât de frustrant poate fi când nu apucăm să terminăm!

Curățenie pas cu pas

În zilele de dinaintea Crăciunului lasă doar ”the finishing touch” – un șters de praf, un scuturat de perne și de cuverturi… Împarte procesul în activități mici pe parcursul mai multor săptămâni. Poți începe cu textilele casei. Spală perdelele, draperiile, cuverturile. Schimbă paturile cu câteva zile înainte de Crăciun și de Revelion. Nu este o tragedie dacă nu o faci în Ajun. Ești atât de prins(ă) cu activitățile, că mai mult ca sigur nu vei sta prea mult în pat în afara orelor de somn. Spală și dezinfectează bine băile cu câteva zile înainte de marea sărbătoare. În Ajun, cel mai probabil, nu trebui decât să împrospătezi cu o lavetă. Lasă bucătăria la final. Când termini de gătit, ștergi și rafturile și ușile mobilierului. Altfel faci munca cel puțin de două ori!

Citește și:

Decor pas cu pas

Cât privește decorațiunile, desfă cutiile și ornează înainte de a da cu aspiratorul. Nu vrei sclipici, beteală și ace de brad pe covoarele proaspăt curățate. Începi cu ferestrele compunând mici povești pe fiecare pervaz. Continuă cu ușile pe care poți monta decorațiuni-invitație pentru fiecare încăpere în care te duce. Un mesaj de genul ”Aroma sărbătorilor este o amintire de preț! Intră să îți iei porția!” poate trona pe ușa de la bucătărie.

În ceea ce privește decorarea bradului, dacă îți dorești un ambient armonios, ornează-l în acord cu culorile casei. Menține paleta cromatică și adaptează dimensiunea pomului de Crăciun la spațiu, astfel încât el să se integreze firesc.

Citește și:

Împachetarea cadourilor

Acum că am creat un flux de curățenie al casei, să ne ocupăm de cadouri și de împachetarea lor.

  1. Un mediu pregătit, în care toate materialele sunt puse împreună, ne ajută să ne orientăm ușor și să împachetăm mai rapid darurile.

  2. Alege un ambalajul ce poate fi parte din cadou. Husele decorative, căciulile, fularele, mănușile sau șosetele sunt modalități originale de împachetare.

  3. Modul în care ambalăm cadourile trebuie să fie în acord cu personalitatea celui care primește, nu doar cu ce oferim.

Diana Mihăilă este primul specialist în soluții de organizare din România, creatoare a unei metode dedicate părinților cu copii mici și a unui program de o lună de zile de punere în ordine cu sens a lucrurilor casei, inclus de Parlamentul European în rândul inițiativelor cu impact pozitiv pe scară largă. Iar comunitatea cu idei de organizare pe care a creat-o pe Facebook este cea mai mare de profil din țara noastră și a fost premiată în cadrul Digital Divas, în secțiunea Best Women Communities.

Citește și:

Anul acesta, Diana a publicat prima sa carte de povești, Alex și Seb în Țara Curcubeu, ce îi învață pe cei mici să se organizeze cu ajutorul formelor și a culorilor.

Vizionare placuta


Sunt Diana Mihăilă , Primul Master Professional Organizer din România.

Am creat o metodă de organizare dedicată părinților cu copii mici, dar și un program de o lună de zile...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.