Nu este nici un secret că sprâncenele îți schimbă înfățișarea cu fiecare sezon. Dacă la începutul modei, prin anii 20, Anna May Wong sau Clara Bow, divele Glamour ale Hollywood-ului purtau sprâncene subțiri, pe arcade, coborâte în jos, în colțul exterior al ochilor, dacă în anii 60, odată cu Audrey Hepburn au început să se poarte sprâncenele mai aproape de ce a lăsat Mama Natură, acum schimbările se petrec cu fiecare sezon.

Din moda sprâncenelor, de-a lungul anilor retro

În anii 40 sprâncenele se umpleau, și deveniseră arcuite în sus, a la Marlene Dietrich. Și tot de atunci Joan Crawford a început să demonstreze cât de frumoasă este o femeie cu sprâncene stufoase. Deja în anii 50, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor aveau sprâncenele cu forma naturală, dar arcuite, pentru ca în anii 60, Hepburn să le creioneze mult. Către finele anilor 60, reapar formele subțiri rotunjite, a la Twiggy și chiar în anii 70 Donna Summer reveniseră aproape la moda anilor 30.

Forma sprâncenelor rămâne subțire până la anii 80, când Brooke Shileds era icon și avea sprâncenele stufoase, aproape nepensate. La fel și Whitney Houston ori Madonna. De la stufoase, în anii 90, deja moda se apropie de forma definită, pensată, însă naturală a prezentului, oricare ar fi ea, în funcție de trăsăturile fiecărei femei. Trend care se menține până în prezent, cu mici variațiuni.

Și totuși, aceste mici variațiuni modifică complet fizionomia, alura și machiajul fiecărei purtătoare. Așadar, cum să obții forma perfectă a sprâncenelor pentru tine? Ce formă de sprâncene ți se potrivește și ce forme de sprâncene se poartă? Ce spun stiliștii internaționali despre cum se poartă sprâncenele în 2018? Despre trenduri și alegerea perfectă pentru fiecare, vorbim în materialul de mai jos, cu sugestii pentru obținerea sprâncenelor ideale. Se poartă sprâncenele naturale, însă cât de naturale? Citește toate secretele mai jos!

Cum se poartă sprâncenele anul acesta? Ce formă de sprâncene ți se potrivește?

Stiliștii spun că este cazul să mai uităm de creionul de umplere a spațiilor goale dintre firele de păr din sprâncene. Și asta pentru că li se pierde caracterul și forma. Se întâmplă un efect de uniformitate și practic, nicio femeie nu mai iese în evidență! De fapt, nu este vorba despre ce forma de sprâncene se poartă, cât despre ce formă se potrivește tipologiei chipului tău.

Atunci când folosești cât mai puțin creionul de conturat sprâncenele, textura lor iese în evidență și vei avea o frumusețe naturală. Așadar, se poartă sprâncenele naturale, mai degrabă fixate cu un gel de sprâncene transparent sau cu tenta firului de păr, și nu umplute cu creion.

Alege produse profi pentru sprâncene

De altfel, cu ajutorul unui gel în nuanța sprâncenelor, se va obține o formă naturală, frumoasă a sprâncenelor, fără ca ele să fie încărcate și fără să-și piardă unicitatea. Și asta pentru că gelul de sprâncene acoperă toate firele (chiar și pe cele noi, mici) și le ordonează, conturându-le subtil. De altfel, evită pe cât posibil folosirea unui creion și asta pentru că întreaga arhitectură a feței se schimbă, cu orice modificare.

Ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018?

O formă cât mai apropiată de forma ta naturală. Ce forme de sprâncene se poartă nu este esențial, cât faptul că modelul și textura sprâncenelor este indicat să rămână naturale. Orice curbă sau orice linie frântă va modifica expresia facială, așa că este indicat să alegi stilul natural. Se poartă sprâncenele naturale, fie că asta înseamnă subțiri pentru o femeie sau stufoase pentru o alta, fie că uneia i se potrivesc sprâncenele arcuite, iar alteia cele cu părul tuns!

Fiecare femeie are o anumită structură osoasă, un anumit stil și o anumită personalitate, iar sprâncenele trebuie să oglindească asta! Așa că, din acest punct de vedere îți spun doar că, varianta optimă este să apelezi la un specialist ce te ajută să descoperi ce formă de sprâncene ți se potrivește anul acesta!

Ce ai nevoie pentru sprâncene anul acesta

Se poartă sprâncenele naturale, cu mici variațiuni! Descoperă-le!

În ceea ce privește felul cum se poartă sprâncenele în 2018, există câteva linii trasate de stiliști, pe care le poți urma, sau care te vor ajuta să decizi ce ți se potrivește. De exemplu, se poartă sprâncenele naturale, ușor definite cu fard de sprâncene, doar un praf, suficient cât să creezi o linie dreaptă. Pe de altă parte, se poartă și sprâncenele arcuite, curbate, a la anii 90. Acest look se potrivește femeilor cu fața angulară, conferind un chip ușor mai oval, în caz că vrei să știi ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018. Ai nevoie de puțin contur la partea cea mai ridicată și de o mică continuare a sprâncenelor, când coboară, pentru a crea impresia de arc.

Vorbind despre ce forme de sprâncene se poartă, află că se poartă și exagerările – adică arcuirea exagerată – însă acest mod de pensare și stilizare este potrivit femeilor cu fața rotundă, bucălată și neapărat pe o sprânceană groasă, bogată, stufoase, nicidecum subțire! De altfel, la capitolul textură, se poartă sprâncenele naturale, deși stiliștii le-au găsit denumirea de ”sprâncene de băiat”. De fapt, acest look presupune tocmai ce vă spuneam mai sus, adică accentuarea formei și texturii naturale a sprâncenei, fără a o aplatiza.

Acum că am discutat despre cum se poartă sprâncenele anul acesta și despre ce formă de sprâncene ți se potrivește în 2018, închei cu câteva sfaturi. Sfaturi ce te vor ajuta să întreții linia sprâncenelor, ce te vor ajuta ca ele să fie sănătoase și asta pentru că așa cum machiajul începe cu o bază bună – un ten sănătos și îngrijit - și sprâncenele trebuie să fie impecabile. Mai ales că se poartă sprâncenele naturale! Deci: periază-le, fă-le un masaj stimulant și exfoliază chipul în mod constant.

Pentru zona sprâncenelor, utilizează un mix de ulei de castor, vitamina E si gel de aloe, pentru a exfolia delicat. Pentru că nu contează atât de mult ce forme de sprâncene se poartă, cât sunt ele de sănătoase și cât de bine se încadrează în tipologia feței tale.

Sursa foto front page – Unsplash

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: