Setari Cookie-uri

Modele de botine în funcție de lungimea pantalonilor sau a blugilor

Ce ocazie mai bună să trecem prin cele mai cool trenduri de modă ale sezonului viitor, dacă nu așa? Ce metodă să discutăm despre ce modele de botine se poartă la toamnă, dacă nu alături de hainele ce le pun în evidență? Așadar, am căutat trendurile în încălțăminte de toamnă și cu ce îmbrăcăminte să le porți și astăzi vorbim despre cum alegi botine în funcție de lungimea pantalonilor, a jeanșilor, rochiilor și fustelor, în sezonul ce vine.

Glitter, pene, bijuterii, tocuri șic, tocuri stiletto, înalte și subțiri, texturi interesante, culori care mai de care mai surprinzătoare, toate au decorat podiumurile în prezentările Prada, Dolce & Gabbana, McQueen, Saint Lauren, Gucci & more. Înainte de a trece efectiv la cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ori cu blugi sau fuste și rochii, vom vorbi și despre modelele, texturile, calapoadele sau aplicațiile ce se poartă în sezonul viitor.

De asemenea, pe lângă ce modele de botine se poartă la toamnă, vom aborda și croiala, liniile, imprimeurile și țesăturile ce sunt în trend, și cum să le combini, așa încât să obții un mix interesant și cool. Așadar, iată cum alegi modelele de botine în funcție de lungimea pantalonilor, a rochiilor și a altor haine șic, de sezon.

Citește și:

Cum alegi modelele de botine în funcție de lungimea pantalonilor?

Este un sezon eclectic, plin de contraste. Decorațiunile opulente, pietrele, aplicațiile prețioase, texturile prețioase, bogate stau alături de texturi sport ori casual, de tricotaje, de stofe pline, de multă piele, dar sunt și completate de transparențe ori dantele. Iar asta se aplică și la cum alegi să porți botine în funcție de lungimea pantalonilor ori a rochiilor.

Cum porți botinele cu pantaloni la toamnă? Să zicem că aici intră în joc stilul tău, căci libertate de expresie, să tot fie! Dacă îți plac mixurile opulente, Baroce, mergi pe transparențe, dantele, pietre aplicate. Dacă ești o tipă effortless, smart-casual, ai de ales atâtea țesături și calapoade.

Vezi ce modele de botine se poartă la toamnă și cum să le asortezi pentru un look urban cool, la ținuta office, la cea de seară, de cocktail, la haine sport sau de ocazie!

Citește și:

Botine cu șosete transparente sau de lână la vedere și pantaloni până la gleznă, fuste sau pantaloni scurți

Inspirație găsești la Dolce & Gabanna, unde botinele prețioase, cu aplicații cu pietre, au fost asortate cu șosete-plasă și pantaloni până la gleznă, din brocart cu fir metalic auriu. Tot la designerii italieni am văzut șosete tip plasă cu botine paietate, cu steluțe și tocul înalt și gros, alături de fuste scurte și hot pants.

De asemenea se poartă și șosetele ceva mai sport sau bărbătești, nu doar cele sexy! La Jacquemus, găsești inspirație pentru astfel de mixuri.

Șosete dantelate alături de pantofi și fuste lungi am văzut la Gucci, dresuri cu modele interesante și sandale la Erdem iar la Miu Miu am văzut botine strălucitoare cu paiete și pietre, cristale ori dantelării metalice, în combinație cu șosete pufoase de mohair, și gamba la vedere. Cum mai alegi botine în funcție de lungimea pantalonilor ori a fustelor? Vezi și mai jos!

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Botine cu motive prețioase

Șosete cu inserții strălucitoare

Pantaloni deasupra gleznei


Botinele și ghetele înalte pe gambă, alături de piese mult mai scurte, ce lasă pielea la vedere

Dacă nu ești adepta Barocului, dacă definești toamna cu stofe, tweed, carouri, cauciuc, atunci ai noroc! Și asta pentru că poți alege să porți botine în funcție de lungimea pantalonilor și a rochiilor, și într-un mod mai puțin opulent.

La Miu Miu am găsit botine colorate, în tonuri acide, alături de haine midi, din stofe pline, cu țesătură picior de cocoș, lăsând gambele la vedere. Și de la McQueen te poți inspira pentru cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, dar și cu rochii.

Ghetele cu botul pătrățos și tocul înalt, pătrat au fost combinate cu fuste și rochii fluide, vaporoase. La fel și la Prabal Gurung, unde tocurile au ieșit în evidență sau la Givenchy, unde s-au remarcat fermoarele și sistemele de închidere.

Citește și:

Ce modele de botine se poartă la toamnă, cu rochii și fuste? Inspiră-te de la Givenchy, pentru un stil ”American”, cu ghete și rochii midi, dantelate și gamba la vedere.

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Botine pe gambă

Botine roz

Rochie tip furou midi


Botine cu șireturi, catarame, decupaje și aplicații interesante, alături de pantaloni cropped, așa încât să se vadă bine încălțămintea

Șireturi, catarame, decupaje, aplicații ce ies în evidență – franjuri, pietre, cristale, adevărate broșe prețioase, catarame impunătoare, masive, toate se întâlnesc în toamna ce vine. Și toate sunt asortate așa încât să se vadă cât mai bine modelul de pantofi. De data aceasta, vorbim despre botine ca piesă principală, ca accent dominant și de haine în completarea acestor modele bogate.

Citește și:

Alege să porți botine în funcție de lungimea pantalonilor în acest fel, dacă vrei să pui accent pe accesorii. Ce modele de botine se poartă la toamnă, în acest sens? Lanvin a propus ghete cu șireturi, în stilul celor de echitație, sau în stilul bocancilor, alături de fuste cu tulle. La Givenchy gheata începe acolo unde se termină haina de blană, fiind în contrast cromatic.

Dacă vrei să știi cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, cel mai elocvent exemplu este la Mary Katranzou. Casa de modă a propus ghete cu decupaje, cu catarame mari, cu șireturi până pe gambă, într-un stil retro, ce amintește de pantofii de step, alături de pantofi cu țesătură bogată, în pătrățele.

Și la Marques Alemida ghetele încep unde se termină rochia. De data aceasta vorbim despre ghete flats, din brocart de dantelă, cu șireturi de panglică, asortate cu fuste bogate de catifea.

Citește și:

La Emilia Wickstead am văzut botine cu barete până sus pe gambă, în loc de șireturi. Ghetele au avut tocul mic și pătrat, realizate fiind din piele snake cyclamen, fiind purtate de fuste de stofă. Iar la Salvatore Ferragamo sandalele-botină, cu șosete de lână au completat pantalonii evazați, totul ton în ton pe verde.

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Botine cu detalii decupate

Botine cu șireturi și paiete

Pantaloni Maxi Fustă cu voal și imprimeu


Botine în aceeași textură ca pantalonii sau fusta, iar botinele încep acolo unde se termină haina

Cum spuneam, se poartă botine în funcție de lungimea pantalonilor, mai exact botinele încep unde se termină hainele, că e vorba de pantaloni, blugi sau fuste ori rochii. De multe ori, pe catwalk, designerii au propus un fel de ton în ton al țesăturilor ori imprimeurilor. Altfel spus, motivele, fie ele imprimate sau țesute, au continuat de la haine la încălțăminte.

Ce modele de botine se poartă la toamnă, alături de haine din același material? La Balenciaga, atât ghetele cât și hainele au fost din stofă de lână cu pătrățele picior de cocoș. La Tom Ford pantalonii zebră, cu paiete s-au ”prelungit” în pantofii cu același print, din satin.

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Botine cu motive florale

Botine catifea Pantaloni catifea


Se poartă botinele albe cu pantalonii băgați în pantofi

Deși nu ai zice că toamnă-iarnă e tocmai sezonul ideal de purtat încălțăminte albă, designerii te contrazic. Iată ce modele de botine se poartă la toamnă și cum să le porți, dacă alegi albul! Au defilat muuulte modele de ghete, cizme și pantofi albi pe catwalk, iar în cazul botinelor și ghetelor în această non-culoare, ele adesea au fost completate de pantaloni largi și lungi, ”îndesați” în pantof.

Iată cum au propus casele de modă să porți botine în funcție de lungimea pantalonilor, mai ales pe alb. La Givenchy am văzut botine retro, drepte, cu tocul stiletto, La Sportmax am văzut ghete în stilul celor bărbătești, flats. Iar la Tibi, botinele albe, din piele lucioasă, cu tocul pătrat și jos au fost completate de pantaloni largi și lungi din materiale tip cadrilat.

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Botine albe Botine tip gheată

Pantaloni la dungă foarte lungi


Botine de cowboy: poartă-le cu fuste, blugi, pantaloni din piele sau alte texturi interesante!

Trendul cowboy continuă și la toamnă. Și nu se poartă doar botine cowboy cu blugi, ”the American way” și atât! Oh, combinațiile de cum porți botinele cu pantaloni la toamnă sunt infinite. Ba mai mult, se poartă cowboy boots și cu fuste ori rochii, ca o fată din prerie, dar ceva mai urbană și mai senzuală.

La Balmain gheata de cowboy cu franjuri a fost completată de falduri fine, satinate. La Fendi, cizmele cu calapod cowboy au avut logo pe toată suprafața, lăsând pielea la vedere. Și tot la Fendi, botinele cowboy, din piele Snake, bleu, au fost completate de fuste și rochii dantelate, cu macrame.

Ce modele de botine se poartă la toamnă, respectând trendul cowboy? Și ghetele-botine stil ”ciocată”, cu muuulte aplicații metalice, catarame și barete și-au făcut apariția la Philosophy.

Jurnalul unei shopaholice, botine în funcție de lungimea pantalonilor, cum porți botinele cu pantaloni la toamnă, ce modele de botine se poartă la toamnă

Ghete stil cowboy

Botine în stil cowboy

Blugi conici


Acum că am discutat despre cum să asortezi modelele de botine în funcție de lungimea pantalonilor, a fustelor și a rochiilor, rămâne doar să îți alegi favoritele tale și să experimentezi! Prețioasă ori casual? Cowboy ori army girl? Baroc sau sport-șic? Ai toate opțiunile posibile!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.