Care sunt semnele care indică nevoia de detoxifiere a părului?

Aceste semne pot varia în funcție de tipul de păr, stilul de viață și expunerea la anumiți factori de mediu. De exemplu, dacă folosești în mod regulat produse pentru coafat, precum geluri, spume, lacuri de păr sau serumuri, s-ar putea să observi o acumulare de reziduuri ale acestora pe scalp și pe păr. Particulele poluante din mediu pot acoperi firul de păr, făcându-l să pară tern, fără viață, lipsit de strălucire. De asemenea, dacă experimentezi iritații ale scalpului, roșeață sau inflamație, ar putea fi un semn al acumulării de reziduuri, precum și al reacțiilor alergice sau al sensibilității la anumite ingrediente din produsele tale de îngrijire a părului. Nu în ultimul rând, dacă locuiești într-o zonă cu apă dură sau mergi regulat la piscină, unde apa este, de obicei, dezinfectată cu clor, părul tău ar putea fi mai predispus la acumularea de reziduuri de minerale și alte substanțe chimice. Acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care este recomandat să incluzi etapa de detoxifiere în rutina de ingrijire impotriva caderii parului sau pentru gestiona diverse alte probleme, de la lipsa de volum la excesul de sebum.

Printre cele mai comune semne care indică necesitatea detoxifierii părului se numără:

    Apariția senzațiilor de mâncărime,

    Creșterea cantității de sebum,

    Subțierea firului de păr,

    Acumularea de impurități la nivelul scalpului,

    Căderea excesivă a părului.

Ce este detoxifierea părului?

Detoxifierea este o procedură care presupune curățarea profundă a scalpului și părului cu ajutorul unor produse special concepute în acest sens. Pentru a elimina eficient depunerile de calciu, clor și alte substanțe din apa cu care te speli și care afectează structura fibrei capilare, poți folosi produse precum cele din gama Premiere pentru par deteriorat. Acestea acționează prin decalcifierea fibrei capilare, pentru a-i spori rezistența. Prin curățarea profundă și reechilibrarea scalpului, vei crea un mediu benefic pentru un păr mai sănătos. După folosirea unei rutine de detoxifiere, care va îndepărta reziduurile din produsele de îngrijire a părului, excesul de sebum, celulele moarte și metalele din apa dură, poți folosi un tratament nutritiv și hidratant, pentru a-ți proteja părul pe termen lung.

Frecvența cu care apelezi la produsele pentru detoxifierea podoabei capilare poate să varieze în funcție de cât de multe produse de păr folosești de obicei, de cât de gras este scalpul în mod natural și de cât de des îl speli. În general, se recomandă o curățare profundă a părului și scalpului o dată pe lună.

Este recomandat să eviți să faci o detoxifiere a părului în aceeași zi în care ai folosit și tratamente chimice, de exemplu, pentru colorare. De asemenea, dacă ai scalpul foarte uscat, iritat sau sensibil, asigură-te că ai citit cu atenție lista de ingrediente din produsele pentru detoxifiere pe care vrei să le folosești. Unele ingrediente cu rol exfoliant, de exemplu, acidul salicilic, ar putea irita scalpul suplimentar. Este recomandat să faci un test cutanat înainte de a aplica orice produs nou pe piele, inclusiv pe păr și scalp.

Părul este cartea ta de vizită, așadar nu ar trebui să îl neglijezi. Pentru a-i spori rezistența, volumul și a-i reda strălucirea, detoxifierea poate să fie o excelentă metodă pe care să o incluzi în rutina de îngrijire. Investește în sănătatea părului tău și bucură-te de avantaje pe termen lung.

Sursa foto: Freepik

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: