Setari Cookie-uri

Rutina de înfrumusețare în concediu: 3 obiceiuri esențiale pentru un ten impecabil

Rutina de îngrijire a pielii se schimbă în funcție de sezon și de nevoile specifice ale tenului. Chiar și atunci când mergi în vacanță, trebuie să ai grijă să-ți pui în bagaj produsele cosmetice care te vor ajuta să-ți menții sănătatea cutanată.

Pielea este cel mai mare organ al corpului și principalul său rol este cel de apărare. Când are parte de o îngrijire corectă, își poate exercita, fără probleme, funcția. Însă, bariera de protecție poate avea de suferit dacă sari peste etapele esențiale din rutina de îngrijire. De pildă, știai că radiațiile ultraviolete reprezintă principalul inamic al pielii? Expunerea pe termen lung la soare poate duce la îmbătrânire prematură și chiar cancer de piele. De aceea, este recomandat să folosești protectie solara pentru corp în fiecare zi, mai ales în timpul sezonului cald, pentru a evita riscul de formare a liniilor fine, ridurilor și petelor pigmentare.

Prin urmare, este esențial să urmezi rutina de îngrijire a pielii în fiecare zi, inclusiv în vacanțe, astfel încât tenul tău să fie mereu luminos și să aibă un aspect sănătos. Iată care sunt obiceiurile esențiale pentru un ten impecabil:

Citește și:

Curățarea și demachierea

Primul pas în rutina de îngrijire a pielii este curățarea. Acesta este necesar atât dimineața, cât și seara. În funcție de tipul de ten, poți alege să folosești o spumă de curățare, un gel sau un ulei.

Când alegi produsele de curățare, este bine ca acestea să aibă o textură ușoară, să fie delicate, noncomedogenice (care nu blochează porii) și fără parfum. Folosește-le în fiecare dimineață și seară, pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum.

Seara, curățarea se face în doi pași. Mai întâi, folosești o apă micelară sau o cremă demachiantă, pentru a îndepărta machiajul și crema cu protecție solară. Ulterior, speli fața cu produsul de curățare adecvat și cu apă, astfel încât să te asiguri că pielea ta este complet curată și pregătită să absoarbă celelalte produse cosmetice.

Citește și:

Printr-o curățare în profunzime a tenului, previi înfundarea porilor și apariția erupțiilor acneice. În timpul vacanțelor, pielea ta poate fi expusă poluării, prafului și altor factori de mediu dăunători. De aceea, este bine să-ți pui în bagaj produsele cosmetice favorite pentru această etapă din rutina de îngrijire a pielii.

Hidratarea

Hidratarea este esențială pentru a menține o piele sănătoasă și luminoasă. Poți contribui la hidratarea pielii atât printr-o rutină corectă de îngrijire, cât și printr-un stil de viață sănătos.

Pentru creșterea conținutului de apă din exterior, folosește în fiecare dimineață și seară o cremă care conține ingrediente ca acidul hialuronic, glicerina și ceramidele. Pentru a evita pierderea transepidermică de apă, poți adăuga în bagajul de vacanță crema de fata hidratanta de la Ivatherm, cu ceramide și acid hialuronic.

Citește și:

În timpul vacanțelor, dacă simți că pielea ta are nevoie de hidratare suplimentară, aplică o mască hidratantă, pentru a reface nivelul de apă.

Pentru o bună hidratare din interior, bea, în fiecare zi, cel puțin doi litri de apă și consumă fructe și legume. Chiar dacă în vacanțe poți fi tentat să guști din mâncarea și băutura locală și să nu mai ții cont de obiceiurile tale, asigură-te că alimentele din dieta zilnică sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută la protejarea pielii de factorii de stres din mediul înconjurător și îi oferă nutrienții de care are nevoie pentru a-și menține intactă funcția de barieră.

Protecția solară

Protecția solară este ultima etapă din rutina de dimineață. Radiațiile ultraviolete sunt responsabile, pe termen scurt, de apariția arsurilor solare, și, pe termen lung, de îmbătrânirea prematură și dezvoltarea cancerului de piele.

Citește și:

De aceea, este bine să-ți protejezi tenul în fiecare zi, prin aplicarea unei creme cu protecție solară cu spectru larg de acoperire și cel puțin SPF 30. Aceasta trebuie reaplicată la fiecare două ore și chiar mai des, dacă desfășori activități care te solicită fizic.

Totodată, pentru a-ți proteja pielea de razele soarelui, evită să ieși la plimbare în timpul orelor de vârf, respectiv 10.00 - 16.00, și poartă mereu pălării cu boruri largi și ochelari de soare.

Bucură-te de vacanță, vizitează cele mai importante obiective turistice și descoperă cultura locală, însă, în același timp, ai grijă ca pielea ta să aibă parte de îngrijirea de care are nevoie. Nu ignora nevoile pielii în timpul vacanței și respectă cu strictețe rutina zilnică.

Citește și:

Sursă foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.