Setari Cookie-uri

Ucrainenii au furat combustibil de la ruși ca să țină în funcțiune generatoarele de la centrala de la Cernobîl.

Fosta centrală nucleară de la Cernobîl, din nordul Ucrainei, a fost preluată de forțele ruse în prima zi a invaziei. Acum este din nou sub controlul Ucrainei, însă după lungi sacrificii ale angajaților.

Aceștia din urmă au trebuit să apeleze inclusiv la furtul de combustibil pentru a menține generatoarele funcționale ale centralei de la Cernobîl și pentru a păstra în siguranță combustibilul nuclear uzat. Cum a început totul?

În după-amiaza zilei de 24 februarie, forțele ruse au înconjurat Cernobîlul cu tancuri și vehicule blindate, intrând în Ucraina de la granița cu Belarus, la doar aproximativ 16 km distanță, arată un amplu material realizat de jurnaliștii de la BBC.

Aproximativ 170 de gărzi naționale ucrainene care au asigurat fabrica au fost duși la subsol și ținuți captivi acolo. Apoi soldații ruși au percheziționat incinta după arme și explozibili.

Inginerilor, supraveghetorilor și altor cadre tehnice li s-a permis să continue lucrul. În următoarele două zile, au fost aduse echipe de la agenția rusă de energie atomică Rosatom.

Citește și:

Citește continuarea pe wall-street.ro

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.