Ei bine, sunt destul de calorice și sățioase, dar se digeră destul de ușor, ceea ce le permite să fie recomandate chiar și la cină.
Pastele Carbonara au în jur de 300 de calorii/100g.
Rețetă tradițională de Paste CarbonaraIngrediente pentru 2-3 porții:
-
Kudika
Câte calorii au Murăturile în saramură și în oțet? Sunt sănătoase?
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
-
Kudika
Câte calorii are broccoli și de ce ne recomandă specialiștii să îl...
Fierbe pastele într-o oală mare cu apă puțin sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt gata. Nu scurge încă apa, vei avea nevoie de aceasta in mai târziu.
Încinge o tigaie mare la foc mediu, cu o jumâtate de linguriță de ulei de măsline. Adaugă baconul sau pancetta și prăjește-l până când devine crocant și își lasă în tigaie grăsimea. Adaugă ceapa și usturoiul, și călește-le până când devin moi și ușor aurii. Pune apoi peste 2 polonice de apa de la paste și lasă la fiert în timp ce prepari ouăle. Mai adaugă apă de la paste dacă este nevoie.
Într-un bol, bate ouăle bine. Adaugă jumătate din cantitatea de parmezan și jumătate din cantitatea de pecorino romano ras. Amestecă bine pentru a obține un amestec omogen. Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.
Pune pastele scurse în tigaie cu baconul și ceapa. Amestecă ușor pentru a le îmbrăca în grăsimea baconului (câteva minute).
Asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă restul de parmezan și pecorino romano ras.
Servește paste carbonara imediat, presărate cu puțin piper proaspăt măcinat și frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime.
Bucură-te de această rețetă tradițională de paste carbonara, un deliciu italian autentic!
Sursa foto articol: MariaKovaleva/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!