Crumble - un desert usor de preparat si incredibil de gustos

Crumble - un desert usor de preparat si incredibil de gustos
Kudika
5 Aprilie 2014

Am facut in weekend o varianta cu piersici, caise si afine si a fost absolut deliciosa.

Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Ingrediente

  • 1 kg fructe – pot sa fie orice fel sau in orice combinatie fantezista: piersici, nectarine, prune, pere, capsuni, rubarba, etc curatate si taiate felii mari (daca este cazul)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • zahar brun dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci fructele)
  • 4 lingurite gris sau amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 85 g unt, la temperatura camerei
  • 15 g zahar brun (rapadura)
  • 140 g faina
  • un praf de sare (daca untul e sarat, nu mai puneti sare)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 de grade.

Pregatiti umplutura: fructele se combina cu zaharul, cu sucul de lamaie, cu grisul (sau amidonul de porumb) si un praf de sare. Transferati-le intr-un vas de copt de aproximativ 20 cm.

Pregatiti aluatul: intr-un castron mare, folosind un mixer, bateti untul impreuna cu zaharul brun pana isi mareste volumul. Adaugati faina si un praf de sare. Amestecati usor compozitia cateva minute cu mainile, pana cand faina e incorporata si aluatul este faramicios.

Imprastiati aluatul farame peste fructe – nu trebuie sa acopere fructele uniform!

Coaceti prajitura pana cand fructele din centrul vasului borborosesc, cam 40 la 50 de minute, dupa primele 30 de minute acoperiti tava cu o folie de aluminiu.

Dupa ce este gata, asteptati sa se raceasca prajitura cam 20 minute inainte de servire. Se serveste calduta.

Aici este o alta varianta pe care am facut-o dupa reteta asta. Am folosit capsuni, rubarba si afine! Iar peste aluat am presarat si niste fulgi de migdale …va zic, posibilitatile sunt nenumarate!

Am sa va dau un link catre un video foarte scurt, are mai putin de 3 minute, care demonstreaza prepararea acestei retete:

Sursa: www.casutafericita.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri