Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Amesteca ouale batute cu orezul fiert. Asa ceva nu am mancat niciodata

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Foto interior si prima pagina: risotto cu lamaie, Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g orez pentru risotto - cu bob rotund (pentru 4 persoane)
  • 1 lamaie (daca e bio, e mai bine)
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • sare, ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Curatam ceapa si cateii de usturoi, ii taiem marunt si ii calim intr-o lingura de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugam tot orezul si le mai lasam la calit impreuna inca un minut.

Coaja de lamaia se rade si se adauga in cratita, peste orez dupa care tot ce avem de facut este sa completam cu apa, putin cate putin, amestecand des in cratita, pana cand orezul a fiert. Stoarcem zeama de lamaie peste orez, in functie de cat ne place de acrisor, punem untul, apoi sare dupa gust si amestecam bine. La final, adaugam si parmezanul ras si amestecam din nou!

Servim orezul cald, iar in farfurie se mai poate completa cu parmezan in functie de preferintele individuale.

Pofta buna!

Rosii umplute asa cum nu ati mai mancat niciodata
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: