Ciulama de ciuperci, o reteta rapida si gustoasa

Ciulama de ciuperci, o reteta rapida si gustoasa
Kudika
23 August 2014

Reteta preferata a copilariei mele prezentata intr-o noua combinatie mai usoara.

Ciulama de ciuperci, o alegere perfecta pentru zilele cand ne dorim sa gatim ceva rapid dar, in acelasi timp, sa ne delectam cu o mancare delicioasa. Pentru iubitoarele de ciuperci, in randul carora recunosc ca ma aflu, reteta ciulama de ciuperci cu smantana este una extraordinara din care, odata ce ati gustat, nu va veti mai satura niciodata.

ciulama de ciuperciFoto: ciulama de ciuperci, Shutterstock

Ingrediente ciulama de ciuperci

  • 300 - 400 g ciuperci proaspete (puteti folosi si ciuperci la conserva dar difera putin gustul)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de unt
  • 300 g smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • patrunjel verde
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare ciulama de ciuperci

Se toaca ceapa marunt si se caleste in tigaie pana devine usor transparenta, apoi se adauga ciupercile taiate felii si se completeaza cu apa pana cand ciupercile sunt acoperite complet. Se lasa la fiert pana mai scade apa putin.

In timp ce lasam ciupercile la fiert facem un amestec din faina si din smantana, pe care il adaugam peste ciuperci in timp ce acestea fierb. Turnam laptele putin cate putin pana se desface faina si amestecam continuu, cu grija sa nu se faca cocoloase, timp de 5 minute.

Usturoiul se piseaza sau se taie marunt de tot, patrunjelul verde se toaca si el marunt si se adauga totul in tigaie. Condimentam in functie de gustul preferat.

Se mai lasa 2-3 minute sa dea in foc, amestecam de cateva ori dupa care ciulamaua de ciuperci este gata.

Pentru un gust desavarsit ciulamaua de ciuperci poate fi servita cu mamaliguta.

Se pot adauga langa ciuperci si bucatele din piept de pui pentru o reteta gustoasa de ciulama de ciuperci cu pui.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri