Castravetii bulgaresti, o reteta simpla de preparat

Castravetii bulgaresti, o reteta simpla de preparat
Kudika
20 Septembrie 2014

Vrei sa te pregatesti pentru iarna? Te sfatuim sa incerci reteta de castraveti bulgaresti pentru a da si mai mult gust si culoare mancarii!

A venit toamna si inca nu stii ce sa prepari pentru zilele mai friguroase ale sezonului urmator. Noi iti dam o idee: reteta de castraveti murati nu are cum sa dea gres atunci cand ii servesti cu alte preparate. Poti inlocui salatele cu gustosii catraveti murati care nu numai ca dau savoare mancarii dar sunt si foarte sanatosi. Consumul de castraveti bulgaresti contribuie la intarirea sistemului imunitar si la digestie. Exista si un zvon conform caruia acestia te ajuta si sa slabesti!

Ingrediente castraveti bulgaresti

• 1 lingura boabe de piper
• 1 l otet
• 4 kg castraveti
• 2 cepe
• 2 catei usturoi
• ½ cana mica boabe de mustar
• 4 linguri zahar
• ½ cana sare
• 4 l apa
• 8 fire de marar uscat

Castraveti bulgaresti

Foto interior si prima pagina: Castraveti bulgaresti, Shutterstock

Mod de preparare castraveti bulgaresti

Pentru inceput speli castravetii fara sa ii cureti de coaja si apoi ii pui in borcane de dimensiuni mai mici ca sa iti incapa in vasul in care le vei fierbe. Inainte de a ii aseza in borcane asigura-te ca ai pus si cateva fire de marar uscat. Apoi pui printre castraveti ceapa si usturoiul taiat bucatele.

Intr-o oala amesteci boabele de mustar si de piper, sarea, zaharul, otetul si apa. Torni compozitia pana cand umpli borcanele.

Inainte de a pune borcanele la fiert intr-un vas mare, asigura-te ca sunt capsate bine. Dupa 40 de minute le iei de pe foc. Nu uita sa sterilizezi borcanele mai intai in cuptorul incins.

De asemenea, este bine sa treaca cel putin 2 luni inainte de a deschide borcanele.

Iti recomandam si:

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri