Setari Cookie-uri

Lumea are nevoie de stiinta, stiinta are nevoie de femei

Dr. Ruxandra Jurcut, prima castigatoare a bursei nationale acordate femeilor cercetator, UNESCO LOreal Pentru femeile din stiinta

Programul „For Women in Science”, la nivel international

Lansat in 1998 de L’Oreal si UNESCO, programul „For Women in Science” a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetator a fost recunoascuta la nivel international, prin acordarea unor premii dedicate. Astazi, premiile acordate la nivel international sunt doar un element al unui program mult mai amplu, care incurajeaza urmarea vocatiei in domeniul stiintei si recunoaste realizarile profesionale ale femeilor cercetator din intreaga lume.

Din 1998, 57 de premii pentru excelenta in domeniul cercetarii au fost acordate la nivel international pentru femeile cercetator care au avut o contributie exceptionala la domeniul stiintei, devenind modele pentru tanara generatie. De asemenea, 135 de cercetatoare au primit burse la nivel international (doua dintre acestea fiind cercetatoare din Romania – Adriana Jalba in 2003 si Dr. Elena Luminita Bradatan in 2004). La nivel national, programul „For Women in Science” se desfasoara in 43 de tari si a permis, pana in prezent, unui numar de peste 500 de tinere sa isi continue activitatea de cercetare.

Alaturi de Romania, in acest an L’Oreal va lansa la nivel national, in parteneriat cu UNESCO si alti parteneri cheie la nivel local, programul de burse nationale „For Women in Science” in urmatoarele tari: Elvetia, Serbia, Vietnam, Venezuela, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Egipt, Israel, Kenya, Singapore, Camerun, Columbia etc.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.