Setari Cookie-uri

Dana Razboiu, invingatoare!

Oamenii isi dezvaluie adevaratul chip atunci cind viata ii pune la incercare. Luati pe sus de evenimente otravite, ii vezi intrind in panica, grabiti, schimonositi, dezorientati. Slabi.

Copilul meu

"Din prima clip in care a aprut mi-a schimbat viaa. Il iubesc mai mult decit pe mine insmi, il ador cum nu am adorat niciodat pe nimeni, mi-e drag de-mi vine s-l mninc, il ocrotesc cum numai o mam leoaic ii ocrotete puii, il alint cu toate cuvintele duioase pe care le-am auzit in viaa mea i cind nu-mi ajung le inventez, ii srut tlpile in fiecare sear, incremenesc fascinat ling ptuul lui cind doarme, il miros ca s m umplu de fericire. E sufletul i viaa mea.

Copilul m-a fcut responsabil, m-a maturizat, m simt mult mai puternic, tiu c viaa unui om depinde de mine. S-au dus vremurile in care puteam s pierd timpul cu prietenele la o cafea, s-au dus week-end-urile in care plecam cu harta in fa pe drumuri necunoscute i innoptam unde gseam locuri. Dar cit plcere am acum s descopr lumea prin ochii unui puti de un an i jumtate! Rid cu el cum n-am mai ris de ani. Toat lumea inconjurtoare are alte dimensiuni i incep s le redescopr de la inlimea lui. Uitasem cite gize sint in iarb, sau cum se adun furnicile inainte s plou, cum se retrage melcul-codobelc dac ii atingi antenele, sau cum vine luna oriunde am merge noi. Nici nu m mir c se trezete dis de diminea i strig de cum deschide ochii: "ma-ma!" i aa incepe aventura, cci fiecare zi este pentru amindoi o nou aventur. Pin s-l am pe Vic, noiuni ca rbdare sau "m grbesc" aveau alt ineles. Numai o mam cu un copil mic tie c pentru a ajunge la etajul intii al unei cldiri, ai nevoie de un sfert de or. "M grbesc" inseamn altceva cind minuele copilului, cu tot cu banana pe care a strivit-o printre degete, te imbrieaz drgstos pe pantalonii albi exact cind ii luai rmas bun ca s pleci la job."

Rzboi intre sexe

"Brbaii din ziua de azi au metode mai rafinate de a-i cere "drepturile". M rog, unii dintre ei. Doar nu crezi c ne vor la crati! Nu. Ei ii aduc doar aminte c a trecut o lun de cind nu au mai mincat tort de fructe, "tii, din la bun cum fceai tu cindva", sau ne vor tot binele din lume cind ne atrag atenia c "pe vremuri gteai mult mai des", sau chiar ii dau seama c sintem mai sexi cu or de buctrie la git i prul ne st mult mai bine dup citeva ore petrecute in aburul cratielor. Iar dac ieim in ora fr ei li se face un dor nebun i dau cam 10-12 telefoane, de dragul nostru, desigur, ingrijorai c ni s-a intimplat ceva. Dac muncim peste program, ne protejeaz i nu vor s ne extenum, doar avem o familie i un so minunat, de ce s ne pierdem vremea in alte activiti care nu au legtur cu ei? i la ce ne mai trebuie nou s ne stimulm intelectul in job-uri sofisticate, c doar putem s ne cufundm in ginduri i s filozofm cite-n lun i in stele in timp ce clcm rufele. Acum, cit timp folosesc astfel de persuasiuni sint chiar drglai; adevratele probleme apar cind nu mai au argumente nostime i masculul din ei ii aduce aminte c el e sexul puternic. Atunci incepe tragedia."
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.