Setari Cookie-uri

Sharon Stone, geniul fara prieteni

A invatat sa vorbeasca si sa mearga la 10 luni, la 5 ani era in clasa a doua, la 15 ani a fost transferata de la liceu la Universitatea Edinboro din Pennsylvania. Sharon Stone, actrita al carei IQ masoara nu mai putin de 154 de puncte, este fara indoiala vedeta de la Hollywood cea mai inzestrata din punct de vedere intelectual.

Rolul scriitoarei bisexuala Catherine Tramell din <i>Instinct Primar</i> ne-a determinat sa nu uitam vreodata numele lui Sharon Stone. Un rol in care actorul s-a regasit destul de mult in pielea personajului, ar spune unii, o prestatie de exceptie, adaugam noi, i-a oferit vedetei statutul incontestabil de femeie fatala. Scena care i-a adus celebritatea a infuriat-o teribil pe Stone. Aceasta a palmuit regizorul dupa ce a observat ca in faimoasa scena in care incruciseaza picioarele in fata detectivului i se vede clar zona genitala. Actrita sustine ca i se spusese in prealabil ca scena va sugera numai ca nu poarta lenjerie intima lasand restul in seama imaginatiei. Un lucru este cert: actrita a bantuit mult timp fanteziile barbatilor cu acest prilej.

In 1995 a primit propria stea pe bulevardul Hollywood, iar un an mai tarziu un glob de aur si un Oscar pentru cea mai buna actrita pentru rolul din “Casino”.

Gustul amar al zmeurei


In 2006 Sharon a fortat prea mult mana norocului in filmul “Instinct primar 2”. Filmul a fost acoperit cu “premii”, insa nu din categoria celor cu care actorii se pot mandri ci dimpotriva, a adunat multe Zmeure de Aur pe care orice locuitor respectabil al Hollywoodului le-ar ascunde cat mai bine. Din 7 categorii la care a fost nominalizat, Basic Instinct 2 a catigat 4: Cel mai prost film, Cea mai proasta actrita (Sharon Stone), Cel mai prost scenariu si Cea mai proasta continuare.

Sharon Stone: “Femeile pot fi capabile sa simuleze orgasmul. Dar barbatii pot simula o intreaga relatie.”

Despre viata sentimentala a actritei nu s-a scris foarte mult: a creat ceva valva in presa americana atunci cand a reusit sa-l desparta de sotia sa pe producatorul Michael Greenburg cu care s-a maritat in 1984, insa de care a divortat in 1990. A continuat sirul de cuceriri in randul barbatilor insurati cu producatorul Bill McDonald care si-a parasit sotia si s-a logodit cu Stone. Relatia lor nu a evoluat catre casatorie. Patru ani mai tarziu Stone s-a casatorit cu Phil Bronstein, de care a divortat in 2004. Nu inainte ca Bronstein sa fi suferit un infarct. Oare din ce motiv?

In loc de concluzie

Sharon Stone este fara indoiala un mare castig al Hollywood-ului. Ne va face oricand placere sa o revedem in rolurile sale de succes, ii vom admira tinuta si infatisarea vesnic impecabila, ii vom invidia intotdeauna victoria in lupta cu anii, iar barbatii vor strange din dinti oricand vor zari o fotografie a sa. Si totusi, nu ma pot stapani sa nu intreb: o persoana atat de inzestrata de la natura nu avea oare o datorie mai mare fata de umanitate? Nu ar fi fost mai bine sa descopere leacul unei boli necrutatoare ori sa refaca stratul de ozon? Oare nu a fost o teribila pierdere de inteligenta? Nu pot crede ca neuronii i-au folosit prea mult atunci cand a pozat nud. Intr-un final, este alegerea ficaruia de a-si construi cariera pe seama corpului sau a inteligentei.

Daca doriti sa revedeti...

Faimoasa scena din Instinct Primar:



Un articol de Oana Trifu

Foto: Wikipedia
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.