Setari Cookie-uri

Cine este cea mai influenta femeie din lume?

Una dintre cele mai cunoscute, respectate si admirate femei din intreaga lume, Oprah a castigat, incet, dar sigur, popularitatea si dragostea a milioane de oameni de pe intreaga planeta, devenind o industrie in sine. Este cea mai bogata femeie din showbiz cu o avere estimata la 1,5 miliarde de dolari, inaintea nu mai putin celebrelor J.K. Rowling, autoarea volumelor "Harry Potter" si Martha Stewart.

“Nu conteaza cine esti si de unde vii. Capacitatea de a triumfa incepe, intotdeauna, cu tine” este mesajul transmis de cea mai puternica femeie din lume.

Una dintre cele mai cunoscute, respectate si admirate femei din intreaga lume, Oprah a castigat, incet, dar sigur, popularitatea si dragostea a milioane de oameni de pe intreaga planeta, devenind o industrie in sine. Este cea mai bogata femeie din showbiz cu o avere estimata la 1,5 miliarde de dolari, inaintea nu mai putin celebrelor J.K. Rowling, autoarea volumelor “Harry Potter” si Martha Stewart.

Cine e Oprah?

Orpah Gail Winfrey, pe numele ei initial, nascuta pe 29 ianuarie 1954, este multipla castigatoare a Premiului Emmy pentru televiziune si film, cu cel mai bine cotat talk show din industria televiziunii, Oprah Winfrey Show. Oprah, desemnata drept cel mai bogat si filantropic american de origine africana al secolului 20, respectiv din toate timpurile, este si critic de carte, editoarea revistelor O, The Oprah Magazine cea mai de succes aparitie din industrie in viziunea Fortune si O at Home. Oprah este si detinatoarea unei nominalizari la Oscar si a uneia la Golden Globe (in 1985, pentru rolul secundar din filmul The Color Purple, in regia lui Steven Spielberg).

Si-a inceput cariera in media la varsta de 17 ani, la un post de radio local (Nashville, Tennessee), iar in 1984, pe cand avea 30 de ani, a devenit gazda unui talk show matinal de jumatate de ora, AMChicago. In cateva luni, Oprah a reusit sa-l ridice la rangul de cel mai bine cotat talk show din istoria televiziunii, iar in 1986, cand devine Oprah Winfrey Show, ajunge la un spatiu de emisie de 60 de minute. A ramas talk-show-ul numarul 1 pentru 18 sezoane, a castigat zeci de premii Emmy, este urmarit de milioane de telespectatori in fiecare saptamana, si este transmis in peste 100 de tari.

Revista Time scria despre Oprah ca lipsa de incisivitate jurnalistica este compensata printr-o curiozitate sincera, umor sanatos si empatie. Invitatii sai reusesc sa-i atinga sufletul si se trezesc dezvaluind lucruri pe care nu le-ar spune nimanui altcuiva. Emisiunea pe care o gazduieste este ca o “sedinta de terapie” pentru toti cei implicati.

In 1993, Oprah a realizat un interviu cu Michael Jackson, care a devenit al patrulea cel mai vizionat eveniment din istoria televiziunii americane, si, totodata, cel mai urmarit interviu din toate timpurile, inregistrand o audienta de 100 de milioane de persoane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.