Setari Cookie-uri

Cine este cea mai influenta femeie din lume?

Una dintre cele mai cunoscute, respectate si admirate femei din intreaga lume, Oprah a castigat, incet, dar sigur, popularitatea si dragostea a milioane de oameni de pe intreaga planeta, devenind o industrie in sine. Este cea mai bogata femeie din showbiz cu o avere estimata la 1,5 miliarde de dolari, inaintea nu mai putin celebrelor J.K. Rowling, autoarea volumelor "Harry Potter" si Martha Stewart.

Pe langa aparitiile pe micul si marele ecran, a devenit cofondatoare a unei televiziuni dedicate in exclusivitate femeilor, intitulata Oxygen, si presedinta Harpo Productions. Influenta ei s-a extins si in activitatea editoriala o data cu crearea unui club de carte televizat. Cartile selectate si prezentate in cadrul Oprah Book Club au devenit bestseller, iar in 1999 a primit un alt premiu, de data aceasta din partea Fundatiei Nationale de Carte din SUA, pentru munca depusa in slujba cartilor si autorilor.

In spatele ecranului

Adolescenta rebela si dezordonata - asa cum se autointituleaza - care a fost supusa in copilarie unor abuzuri sexuale, a dat nastere unui baiat pe cand avea doar 14 ani, care insa a murit cateva saptamani mai tarziu. Se pare ca un sfarsit tragic a avut si fratele ei vitreg care a murit de SIDA. Si problemele nu se termina aici, Oprah avand parte de numeroase relatii abuzive, datorate, in mare parte, unei foarte proaste pareri despre sine si despre capacitatile sale. S-ar parea insa ca alaturi de Stedman Graham, partenerul sau de viata de aproape 20 de ani, a cunoscut in sfarsit linistea si implinirea de care avea atata nevoie.

Oprah incearca insa, pe cat posibil, sa-si tina viata personala departe de lumina reflectoarelor si curiozitatile jurnalistilor. Mai mult decat atat, am putea spune ca farmecul extraordinar al lui Oprah vine tocmai din faptul ca multe aspecte ale vietii ei sunt complet necunoscute. Esenta brandului Oprah rezida in bunavointa de a-si deschide sufletul catre atatea milioane de telespectatori care o urmaresc in fiecare zi, si carora le-a castigat increderea si admiratia pentru totdeauna.

Puterea exemplului

Pentru a sarbatori doua decenii in televiziunea nationala si in semn de recunostinta fata de munca depusa de echipa sa, cea mai influenta femeie din lume si-a trimis angajatii impreuna cu familiile acestora - un total de 1065 de persoane - in vacanta in Hawaii, in vara anului 2006.

In ceea ce priveste munca ei filantropica, a reusit sa stranga pana in prezent prin intermediul proiectului intitulat Oprah's Angel Network (creat in 1998) mai mult de 51 milioane de dolari. De apreciat este si faptul ca cea mai generoasa vedeta din showbiz-ul american se ocupa personal de partea administrativa a actelor caritabile, pentru a avea certitudinea ca banii donati se duc catre programele care au cu adevarat nevoie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.