Setari Cookie-uri

Dragoste proscrisa - Bonnie si Clyde

Bonnie Parker si Clyde Barrow sunt proscrisi celebri, talhari si criminali care au strabatut Statele Unite ale Americii in timpul Marii Depresii (1929-1939). Faptele lor nelegiuite i-au facut celebri in intreaga lume si intr-un mod ironic povestea lor a devenit in timp un mit al iubirii pana la moarte, al iubirii profunde, un mit in care doi oameni se pot iubi chiar daca faptele lor ii condamna si ii transforma in criminali. Au intrat in atentia presei si a intregii natiuni americane intr-o perioda care este descrisa adeseori drept "Era inamicilor publici" datorita numarului mare de proscrisi dati in urmarire de catre FBI, printre care Al Capone, Ma Barker, John Dillinger si evident eroii nostri Bonnie si Clyde.

Cat timp fratele lui Buck a fost inchis, Clyde a mai participat la un jaf asupra unui magazin. Proprietarul magazinului a fost ucis in timpul jafului, iar cand sotiei acestuia i s-a cerut sa-i identifice pe cei care au tras, ea l-a numit si pe Clyde. In august 1932 Clyde impreuna cu doi parteneri consumau alcool intr-un local din Oklahoma, fapt ilegal in perioada prohibitiei. Cand au fost abordati de seriful C.G. Maxwell si adjunctul sau, Eugene C. Moore, Clyde a deschis focul si l-a omorat pe acesta din urma. Acesta a fost primul om al legii omorat de Banda Barrow, pana la moartea lui Clyde ajungandu-se la un total de noua astfel de crime. In martie 1933 Buck a fost eliberat din inchisoare si pana in aprilie el impreuna cu sotia lui Blanche, cu W.D. Jones, Bonnie si Clyde, au locuit intr-o ascunzatoare din Missouri.

Asa cum li s-a intamplat de nenumarate ori, urmatorul conflict cu oamenii legii s-a produs din cauza comportamentelor lor suspicioase si nu din cauza ca identitatea lor fusese deconspirata. Necunoscandu-le potentialul, politistii au incercat sa-i surpinda pe exilatii care traiau intr-un apartament inchiriat situat deasupra unui garaj, folosind numai echipajele a doua masini. Desi a fost luat prin surprindere, Clyde era renumit pentru capacitatea lui de a-si mentine stapanirea de sine sub presiunea schimburilor de foc. Si in plus avea cu siguranta mai multa experienta in astfel de situatii decat majoritatea reprezentantilor legii. El si W.D. Jones au reusit rapid sa elimine doi politisti, unul fiind omorat iar celalat grav ranit. Desi au reusit sa scape, Jones a fost ranit si urmaritii au lasat in urma lor cam tot ce aveau, inclusiv un aparat de fotografiat in care se afla un diafilm. Pozele, devenite celebre intre timp, au fost facute publice de catre un ziar local. Dupa acest incident Bonnie si Clyde au inceput sa foloseasca haine sau palarii pentru a acoperi numerele de inregistrare ale masinilor furate, inainte de a-si face fotografii, evitand astfel recunoasterea vehiculelor folosite in timpul jafurilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.