Setari Cookie-uri

Burlacul filantrop

Mike Costache, plecat de la 11 ani din Romania, este astazi country manager al Maserati Romania, director in Europa Centrala si Est pentru Rockstar Energy Drink, partener de alianta in Romania pentru NetJets, activand si in mai multe industrii: consultanta, investment banking, marketing online si televiziune.

Care este ultima carte citita?

The Baha’i Faith: The Emerging Global Religion. Un client Maserati este din Iran si din ‘discutiile’ noastre despre viata am fost atras de cultura si credintele lui provenite din religia Baha’i despre care nu stiam prea multe. Cadoul lui pentru cat de repede i-am livrat masina, a fost aceasta carte pe care am citit-o intr-un weekend.

Aveti un film sau un serial preferat?

Serialul meu preferat este Dallas, pentru ca pana in 1988 cand parintii mei au putut obtine vizele pentru Israel, era una din singurele evadari din comunism. Acest serial a fost si o sursa de motivatie pentru a se zbate sa ajunga in America.

Ce anume faceati inainte de 89\', din punct de vedere profesional?


Eram scolar full-time dar in timpul verii anului 1989 imi “ascuteam” abilitatile de negociere in piata din Israel unde vindeam ceapa si rosii.

Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?

Sistemul de prietenie. Eu nu vreau nici un angajat, colaborator sau furnizor sa simta ca nu suntem prieteni intai si apoi parteneri in afaceri. Nu exista nimic mai puternic decat respectul prietenesc.

Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

Eu sunt in vacanta 365 de zile pe an si lucrez 365 de zile pe an.

Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cea mai mare reusita profesionala in cariera mea este ca mi-am permis sa fac ce-am vrut, cand am vrut si am avut libertatea sa nu fac nimic din ceea ce nu-mi place.

Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

In noiembrie 2004, eram actionar impreuna cu inca trei oameni de afaceri din Los Angeles la o firma pentru care am dezvoltat business plan-ul, dar nu ne-am miscat destul de repede si doi fosti angajati a unuia din asociatii mei au dus la final ideea YouTube. A fost foarte dureroasa ziua de 9 octombrie 2006 cand cei doi tineri de varsta mea au vandut firma catre Google pentru 1.65 miliarde de dolari.

Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

In fiecare an, imi petrec ziua de nastere in alta tara, asa ca anul acesta mi-am luat o mica “vacanta” de 5 zile si mi-am petrecut ziua mea de nastere cu iubita mea la Viena. Destinatia unei vacante perfecte pentru mine este o insula privata cu cativa din prietenii cei mai apropiati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.