Setari Cookie-uri

Top 3 idoli teen care au invins anorexia

Societatea consumatoare promoveaza anumite standarde estetice ce greu pot fi atinse de femeile de rand. Si mai trist este insa ca media manipuleaza generatiile in formare, bombardanu-le cu acestea imagini si formandu-le in subconstient credinta ca doar asa poti avea succes sau doar asa poti fi considerata frumoasa. Acest look este promovat intens dar mai ales haotic, neoferindu-se din varii motive si modurile sanatoase, sigure prin care se poate ajunge la aceste dimensiuni.

Gemenele Ashley si Mary-Kate Olsen sunt rasfatatele Americii. Au cucerit de mici (incepandu-si cariera la varsta de 9 luni) intreaga lume cu look-ul angelic si cu talentul lor, creand un imperiu in valoare de 1 miliard $. America a cunoscut o adevarata isterie cand vine vorba de gemene, publicul dorind orice marfa ce are legatura cu ele.

Mary-Kate s-a imbolnavit de anorexie la varsta de 18 ani (in 2004) cel mai probabil din cauza presiunii celebritatii. Si-a constientizat problema, a realizat gravitatea ei si a cautat ajutor specializat, beneficiind de sprijinul surorii sale Ashley, a parintilor ei si a fanilor. In lupta sa contra bolii, Mary- Kate s-a internat pentru 6 saptamani intr-o clinica specializata in tratarea tulburarilor de alimentatie.

Dupa 4 ani, in 2008 recunoaste ca anorexia aproape ca a ucis-o.

3. Brandy

Populara actrita din „Moesha” si apreciata cantareata R&B, castigatoarea unui premiu Grammy in 1998 pentru duetul cu Monica in piesa „The Boy is Mine” s-a confruntat si ea cu tulburarile de alimentatie.
Adolescenta fiind, in timp ce filma sitcomul „Moesha” a fost chiar internata pentru 3 zile din cauza dezhidratarii si a epuizarii. S-a zvonit intr-o perioada ca ar fi facut un abuz de pastile de slabit.

Si-a constientizat problema si s-a alaturat voluntar la BodyWise, un program menit sa lupte contra tulburarilor de alimentatie si sa redea femeilor increderea in ele.

Acestea sunt numai cateva vedete care au recunoscut ca sufera de anorexie, au luptat pentru viata lor si au decis sa-si marturiseasca publicului drama, constiente de puterea pe care o au ca persoane publice asupra fanilor lor.



Alte vedete precum Tara Reid sau Nicole Ritchie, vizibil subponderale neaga vehement zvonurile potrivit carora sufera de anorexie. Daca sunt doar pure speculatii sau acestea sunt in faza de negare, vom vedea in momentul in care vor vorbi publicului despre sanatatea lor. Pana atunci nu ramane decat sa le respectam pe cele care se implica in lupta contra acestei grave boli, facand un prim pas prin relatarea povestii lor.

Kudika spune NU anorexiei!














Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.