Setari Cookie-uri

Ochii albastri ai cinematografiei s-au stins

Actorul si regizorul Paul Newman ne-a parasit la varsta de 83 de ani, in urma unei indelungate lupte cu cancerul pulmonar. Ochii cinematografiei nu mai sunt albastri...

Clasa lui Paul Newman se poate vedea in numeroase pelicule devenite repere ale celei de-a saptea arte: "Pisica pe acoperisul fierbinte", in regia lui Richard Brooks (1958), alaturi de Elizabeth Taylor, prima sa intalnire cu dramaturgul american Tennesee Williams, urmata de "Dulcea pasare a tineretii" (1961) si "Cacialmaua (1973), alaturi de Robert Redford. Pentru multi, adevaratul "suflet" al acestui actor s-ar afla in rolul jucatorului de biliard pe cat de arivist pe atat de cinic si lipsit de aparare din "Culoarea banilor" (1986) al lui Martin Scorsese.

"Paul Newman a jucat roluri de neuitat. Dar cele de care era cel mai mandru nu au fost niciodata facute publice. Sot devotat. Tata iubitor. Bunic adorabil. Filantrop dedicat. Tatal nostru a fost un simbol rar al umilintei dezinteresate, ultimul care recunoaste ca ceea ce face el e special. Retras, el a reusit sa influenteze vietile multor oameni cu generozitatea sa", au declarat, printr-un comunicat, fetele lui Paul Newman, Susan si Stephanie, informeaza Romania Libera.

Sursa: 9AM

Citeste mai multe stiri pe 9AM:

Ne-am despartit!


Scarlett Johansson s-a casatorit in secret in Canada

Moni Columbeanu, show cu modelul Norina Sandra

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.