Setari Cookie-uri

Michelle Obama, o prima doamna de culoare la Casa Alba

Michelle Obama, al carei sot, democratul Barack Obama, a fost ales in urma cu o saptamana presedintele Statelor Unite, va fi prima femeie de culoare care se va instala la Casa Alba in calitate de Prima Doamna, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Dupa casatorie, in 1992, Michelle a parasit sectorul privat si s-a angajat la Primaria din Chicago, apoi la spitalul universitar, unde este in prezent vicepresedinte.

Ea a devenit unul dintre stalpii campaniei sotului sau, a acordat sute de interviuri si a vorbit in fata unor multimi considerabile. Presa si Cindy McCain, sotia candidatului republican, i-au pus patriotismul la indoiala cand a declarat, in luna februarie, in fata unei multimi de sustinatori ai sotului sau: "Pentru prima data in viata mea de adult, sunt cu adevarat mandra de tara mea".

"Bineinteles ca imi iubesc tara (...) si nicaieri in alta parte decat in America povestea mea nu ar fi fost posibila", a explicat ulterior Michelle Obama, sustinuta de Laura Bush, sotia presedintelui republican George W. Bush, care i-a adus numeroase elogii.

Unii experti au incadrat o parte dintre criticile lui Michelle la adresa sotului ei - de exemplu ca sforaie sau ca isi lasa sosetele pe jos - in categoria "prea multe detalii".

"Nu-mi tin gura. Imi tachinez sotul. Este capabil sa faca fata unei femei puternice. Este unul dintre motivele pentru care este capabil sa fie presedinte", le-a raspuns ea celor care au fost socati de aceste dezvaluiri.

Ea insasi a declarat ca nu se vede jucand un rol foarte important la Casa Alba. "Vreau sa fiu 'Prima Mama'", a afirmat ea. "Vorbim despre tot, dar nu sunt consilierul lui politic. Sunt sotia lui", a adaugat ea.


Sursa: 9AM

Citeste mai multe stiri pe 9AM:

Doamna Columbeanu isi epuizeaza soferul

Frizerul lui Britney Spears a ciufulit-o pe iubita lui Erbasu


Gravida Andreea Banica a dansat tiganeste pentru o cauza nobila


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.