Setari Cookie-uri

Europeanul Anului 2010 este o romanca!

Pentru lupta sa neobosita impotriva prostitutiei juvenile, Iana Matei, presedintele organizatiei Reaching Out, este desemnata Europeanul Anului 2010.

Tinerele ajung la ea pe diverse cai. Unele sunt aduse de Politia Romana, multe sunt trimise de organizatii care le repatriaza din alte tari, cum este exemplul Armatei Salvarii din Marea Britanie. Iana se ocupa de tot: le asteapta la aeroport si apoi le ajuta sa se reabiliteze. Uneori este nevoita chiar sa “rapeasca” victimele, organizand actiuni spectaculoase de salvare a prizonierelor unor criminali inraiti. Situandu-se in prima linie de lupta in batalia cu acest flagel, Iana colaboreaza din culise si cu agentii internationale. Ea a depus marturie in fata guvernului SUA despre situatia din Romania, a cooperat cu agentii precum UNODC (Biroul Natiunilor Unite pentru Droguri si Crima Organizata) si a facut parte dintr-o comisie de experti care au consiliat NATO pe problemele luptei impotriva traficului cu fiinte umane.

Pentru munca formidabila pe care o depune pentru a salva victimele traficului de persoane, cat si pentru ajutorul pe care il ofera Politiei Romane si autoritatilor, Iana a fost declarata “Eroul Anului” de catre Departamentul de Stat al SUA, in 2006. In anul urmator, a primit Premiul pentru Abolirea Sclaviei, decernat de Camera Lorzilor din Marea Britanie.

Cheltuielile anuale ale organizatiei Reaching Out, in valoare de 80.000 de dolari, sunt acoperite de Make Way Partners, o organizatie crestina cu sediul in SUA, care lupta impotriva traficului de fiinte umane.
Despre “Europeanul Anului”

Iana Matei este cea de-a 15-a detinatoare a distinctiei “Europeanul Anului”, pe care juriul format din cei 19 redactori-sefi europeni ai revistei Reader’s Digest o acorda unor personalitati remarcabile, care s-au dedicat cu generozitate servirii semenilor lor.

Iata-i pe cei din anii anteriori:

2009, Joachim Franz: un muncitor dintr-o fabrica din Germania care a facut curse de rezistenta in jurul lumii, pentru a atrage atentia asupra flagelului SIDA;
2008, Maria Nowak: pioniera franceza a micro-finantarilor ii ajuta pe nevoiasii din tarile sarace sa traiasca demn;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.