Setari Cookie-uri

Hugh Jackman: un australian la Hollywood

Actorul de origine australiana HUGH JACKMAN a debutat in primul sau rol important pe scena filmului american, interpretandu-l pe Wolverine in prima parte din seria X-Men, un rol pe care

Actorul de origine australiana HUGH JACKMAN a debutat in primul sau rol important pe scena filmului american, interpretandu-l pe Wolverine in prima parte din seria “X-Men”, un rol pe care l-a reluat in productiile cinematografice de mare succes “X2” si “X-Men: Ultima Infruntare”, din 2006. Recent, el a revenit in “X-Men Origini: Wolverine”, care a inregistrat incasari spectaculoase de 85 milioane de dolari in primul week-end de la lansarea sa in SUA, in mai 2009.



In toamna anului 2009, Jackman s-a intors pe Broadway pentru a juca in piesa lui Keith Huff, “A steady rain”, alaturi de Daniel Craig. Piesa relateaza povestea a doi politisti din Chicago, prieteni din copilarie, ale caror versiuni diferite asupra unui caz socant, le va schimba vietile pentru totdeauna.

Pe 22 februarie 2009, Jackman a acceptat prestigiosul rol de gazda a Oscar-urilor, la cea de-a 81-a editie a Premiilor Anuale ale Academiei. In direct de la Teatrul Kodak, prestatia acestuia a impresionat publicul si a dus la o crestere a audientei postului de televiziune ABC cu 13% fata de anul precedent.



La finalul lui 2008, Jackman a interpretat un rol principal in productia 20th Century Fox, „Australia”, o poveste de actiune si aventura, regizata de Baz Luhrmann. In acest film, localizat in tinuturile nordice ale Australiei aflate in pragul celui de-al doilea razboi mondial, Jackman interpreteaza rolul unui fermier necizelat care ajuta o englezoaica aristocrata (interpretata de Nicole Kidman) sa conduca 2000 de vaci de-a lungul sutelor de mile de teren salbatic, fiind pe parcurs surprinsi in asediul orasului Darwin de catre trupele japoneze.

Tot in 2008, Jackman a aparut alaturi de Ewan McGregor in “Deception”, o alta productie 20th Century Fox, un film intunecat care exploreaza misterul disparitiei unei femei si al unui jaf de milioane de dolari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.