Setari Cookie-uri

Hugh Jackman: un australian la Hollywood

Actorul de origine australiana HUGH JACKMAN a debutat in primul sau rol important pe scena filmului american, interpretandu-l pe Wolverine in prima parte din seria X-Men, un rol pe care

In 2006, Jackman a pus bazele casei de productie Seed Production, impreuna cu John Palermo si Deborra-lee Furness, “Deception” fiind prima aparitie marca Seed. In acelasi an, actorul a fost desemnat ShoWest Male Star of the Year de catre faimoasa conventie ShoWest dedicata comunitatii din industria filmului.

Recent, Jackman a mai aparut in filme de succes precum “The Fountain”, regizat de Darren Aronofsky, “The Prestige”, sub bagheta regizorala a lui Christopher Nolan sau “Scoop”, un film marca Woody Allen. Totodata, si-a imprumutat vocea pentru productiile animate “Happy Feet” si “Flushed Away”. Jackman a interpretat roluri importante si in “Someone Like You”, "Swordfish", "Van Helsing" si “Kate and Leopold”, acesta din urma aducandu-i si o nominalizare la Globul de Aur in 2002.

Alaturi de succesele obtinute in industria cinematografica, Hugh Jackman s-a remarcat si pe scena de teatru. Pentru portretizarea cantaretului/compozitorului din anii 1970, Peter Allen, din muzicalul “The Boy From Oz”, Hugh Jackman a fost recompensat cu Premiul Tony pentru cel mai bun actor intr-un muzical, dar si cu premiile Drama Desk, Drama League, Outer Critics Circle si Theatre World.

Printre realizarile anterioare se numara: “Carousel” la Carnegie Hall, “Oklahoma!” la Teatrul National din Londra (nominalizare la Olivier Award), “Sunset Boulevard” (MO Award – Premiile Tony ale Australiei) si “Beauty and the Beast”(nominalizare la MO Awards).

Cariera lui Hugh Jackman a debutat in Australia in productia independenta “Paperback Hero” si “Erskineville Kings” (desemnat cel mai bun actor de catre Australian Film Critics' Circle, si nominalizare la categoria cel mai bun actor de catre The Australian Film Institute). In 1999 a fost desemnat Starul Australian al Anului in cadrul Australian Movie Convention.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.