Setari Cookie-uri

Top 10 femei care au schimbat lumea

De-a lungul vremii sexul feminin a avut un rol extrem de important in crearea istoriei. Numeroase femei au reusit sa schimbe mentalitatea popoarelor, sa dea lectii barbatilor sau sa uimeasca prin ceea ce faceau.

6. Nefertiti

Regina egipteana din dinastia XVIII, Nefertiti (numele ei inseamna “Frumoasa a venit”) s-a facut respectata prin implicarea in viata politica si in cea religioasa a Egiptului. A sacrificat, in numele zeilor, viata a peste 3000 de oameni care se inchinau unui vitel. Moartea frumoasei regine reprezinta si astazi un mister pentru istorici.

Foto: Xenon 77

5. Maica Tereza

Maica Tereza, calugarita catolica, a devenit cunoscuta prin grija nemarginita pe care a avut-o fata de persoanele sarace, bolnave sau abandonate. Adepta a crestinismului, Maica Tereza, a ajutat la raspandirea iubirii dintre semeni in numeroase tari, dedicandu-si intreaga viata omenirii.

4. Rosa Louise Parks

Rosa Parks (afroamericana) a fost intotdeauna o luptatoare pentru drepturile omului. Ea a refuzat sa ofere locul ei dintr-un autobuz unui calator alb. In urma acestui incident a fost arestata, insa gestul ei a provocat un protest al tuturor oamenilor de culoare din State, astfel punandu-se capat oricarei tendinte de rasism.

3. Marie Curie

Maria Sklodowska –Curie, de origine poloneza, a fost prima femeie care a primit Premiul Nobel ( anul 1901), premiu ce i-a fost oferit pentru studierea radioactivitatii. De asemenea, in 1911 femeia savant a castigat cel de-al doilea Premiu Nobel, devenind astfel prima persoana care primea doua premii Nobel pentru descoperirile sale din chimie si fizica.

2. Ioana D’Arc

Considerata eroina nationala a Frantei, Ioana D’Arc s-a facut remarcata prin dorinta ei de a schimba lumea. Ea mai era numita si “fecioara din Orleans”, deoarece afirma faptul ca auzea voci care ii spuneau ca trebuie sa elibereze Franta de sub dominatia engleza. Asadar, inca de la varsta de 17 ani, Ioana l-a convins pe Carol al VII-lea sa o puna in fruntea armatei franceze. Dupa numeroase batalii castigate, Carol a fost declarat rege. Divinitatea a incetat sa ii mai vorbeasca fecioarei. Astfel, urmatoarele lupte duse de ea au fost adevarate esecuri. La varsta de 20 de ani a fost capturata si arsa pe rug in fata multimii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.