Setari Cookie-uri

Motiv de bucurie la Casa Regala. Toata lumea se pregateste de sarbatoare

Care este motivul pentru care membrii familiei regale sarbatoresc?

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si sotul ei, printul Philip, duce de Edinburgh, celebreaza marti 65 de ani de casatorie, informeaza femalefirst.co.uk potrivit Mediafax.

Desi ar trebui sa celebreze cu fast aceasta aniversare speciala - denumita in traditia britanica "Safirul Albastru" -, cuplul regal britanic a optat sa petreaca ziua intr-o resedinta privata.

Cuplul regal va respecta programul oficial din aceasta saptamana, ce include o vizita comuna la Bristol, joi, si doua angajamente oficiale ale printului Philip, programate pentru miercuri si vineri.

Casatoria regala dintre Elizabeth a II-a si printul Philip stabileste un nou record, intrucat niciun alt cuplu regal din monarhia britanica nu a rezistat atat de multi ani.

Regina si Philip s-au cunoscut in 1939, pe cand ea era adolescenta, iar el era student la Academia navala regala, si au devenit ulterior prieteni, pastrand legatura prin intermediul scrisorilor.

Citește și:

S-au casatorit la catedrala Westminster din Londra in 1947, iar regina a fost nevoita sa foloseasca cartele de rationalizare a alimentelor si a produselor (folosite in vremurile dificile de dupa Al Doilea Razboi Mondial, n.r.) pentru a-si cumpara materialul pentru rochia de mireasa, care a fost creata de designerul Norman Hartnell.

Desi pregatirile de nunta au fost modeste, bunavointa supusilor ei a fost fara margini, iar fericitul cuplu a primit peste 2.500 de cadouri din Marea Britanie si celelalte state din Commonwealth.

Din luna de miere, printul Philip i-a trimis o scrisoare reginei mama Elizabeth, in care spunea: "Elizabeth este pentru mine singurul lucru din lume care este adevarat si care conteaza, iar ambitia mea este de a face astfel incat noi doi sa ducem o viata comuna care sa fie capabila nu doar sa reziste in fata socurilor vremii, ci si sa ne permita o existenta pozitiva, dedicata cauzei binelui".

Citește și:

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.