Kudika
21 Noiembrie 2012

Care este motivul pentru care membrii familiei regale sarbatoresc?

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si sotul ei, printul Philip, duce de Edinburgh, celebreaza marti 65 de ani de casatorie, informeaza femalefirst.co.uk potrivit Mediafax.

Foto: Kate Middleton, din nou insarcinata! Surpriza neasteptata la Casa Regala!

Desi ar trebui sa celebreze cu fast aceasta aniversare speciala - denumita in traditia britanica "Safirul Albastru" -, cuplul regal britanic a optat sa petreaca ziua intr-o resedinta privata.

Cuplul regal va respecta programul oficial din aceasta saptamana, ce include o vizita comuna la Bristol, joi, si doua angajamente oficiale ale printului Philip, programate pentru miercuri si vineri.

Casatoria regala dintre Elizabeth a II-a si printul Philip stabileste un nou record, intrucat niciun alt cuplu regal din monarhia britanica nu a rezistat atat de multi ani.

Regina si Philip s-au cunoscut in 1939, pe cand ea era adolescenta, iar el era student la Academia navala regala, si au devenit ulterior prieteni, pastrand legatura prin intermediul scrisorilor.

S-au casatorit la catedrala Westminster din Londra in 1947, iar regina a fost nevoita sa foloseasca cartele de rationalizare a alimentelor si a produselor (folosite in vremurile dificile de dupa Al Doilea Razboi Mondial, n.r.) pentru a-si cumpara materialul pentru rochia de mireasa, care a fost creata de designerul Norman Hartnell.

Desi pregatirile de nunta au fost modeste, bunavointa supusilor ei a fost fara margini, iar fericitul cuplu a primit peste 2.500 de cadouri din Marea Britanie si celelalte state din Commonwealth.

Din luna de miere, printul Philip i-a trimis o scrisoare reginei mama Elizabeth, in care spunea: "Elizabeth este pentru mine singurul lucru din lume care este adevarat si care conteaza, iar ambitia mea este de a face astfel incat noi doi sa ducem o viata comuna care sa fie capabila nu doar sa reziste in fata socurilor vremii, ci si sa ne permita o existenta pozitiva, dedicata cauzei binelui".

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Detalii SURPRIZA despre cel mai asteptat botez al anului: Botezul printului George

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: