Setari Cookie-uri

Printul Harry: Declaratia cu care a socat intreaga lume

Ce a marturisit Printul Harry?

Majoritatea oamenilor il considera un print care doar profita de statutul social pentru a se distra si a isi face de cap cu fetele. Dar iata ca nu este chiar asa. Cand vine vorba de datoria fata de Casa regala, printul Harry este prezent tot timpul.

Printul Harry, care si-a incheiat, luni, misiunea in Afganistan, in calitate de pilot pe elicoptere Apache, a spus ca a omorat talibani in timpul petrecut in aceasta tara, subliniind ca s-a ghidat dupa ideea ca "uciderea unei persoane inseamna salvarea alteia", informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Luni seara, Ministerul britanic al Apararii a anuntat ca printul Harry a parasit Afganistanul dupa o misiune care a durat 20 de saptamani.

In timp ce se afla in Afganistan, printul in varsta de 28 de ani a fost intrebat de agentia de presa Press Association (PA) daca a ucis insurgenti in misiunile din provincia Helmand, iar acesta a raspuns "Da, asa cum au facut-o multi dintre noi".

Citește și:

"Sa ucizi o persoana inseamna sa salvezi o alta (...) Asta era miza, cred", a mai spus acesta. "Daca sunt oameni care incearca sa le faca rau baietilor nostri, atunci ii vom elimina", a adaugat printul, care este al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

El a spus, totusi, ca nu a ales sa fie pilot de elicoptere pentru a ucide oameni, misiunile principale fiind cele de escortare. "Daca oamenii sunt raniti, noi ne plasam deasupra, pentru a impiedica orice atac al insurgentilor, care ne vad si spun «OK, este o lupta inegala, nu ne vom apropia»", a povestit printul.

Printul Harry este in permanenta acompaniat de ofiteri de securitate, care se ocupa de protectia sa, inclusiv in Afganistan, la Camp Bastion, cea mai mare baza operationala a armatei britanice din lume. Garzile sale de corp nu il insotesc, insa, si la bordul elicopterului.

Citește și:

Printul Harry a mai povestit despre viata de armata, calificand-o drept "total normala. Atat de normala pe cat poate sa fie. Sunt unul dintre baieti. Nu sunt tratat diferit". El a mai spus ca regreta ca multi il vad "ca pe printul Harry in loc de capitanul Wales, ceea ce este frustrant".

Foto prima pagina: Northfoto.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.