Demasculinizarea barbatilor: Ce sa nu le ceri niciodata?

Demasculinizarea barbatilor: Ce sa nu le ceri niciodata?

Vrei sa iti pastrezi barbatul cu pofta de sex?

Cu cat un barbat casatorit aloca un timp mai mare sarcinilor menajere - precum curatenia, gatitul si mersul la cumparaturi -, cu atat acesta intretine mai putine raporturi sexuale, afirma autorii unui studiu publicat in numarul din luna februarie al Revistei Americane de Sociologie, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

In acelasi timp, barbatii casatoriti care isi consacra timpul liber mai mult intretinerii automobilului si gradinaritului au raporturi sexuale mai frecvente decat cei care aloca un timp mai mare sarcinilor menajere, afirma autorii acestui studiu, intitulat "Egalitarism, munci menajere si frecventa raporturilor sexuale intr-o casnicie".

Concluziile autorilor sugereaza "importanta pe care o au rolurile traditionale alocate fiecaruia dintre cele doua sexe asupra frecventei raporturilor sexuale intr-o casnicie heterosexuala".

Potrivit lui Sabino Kornrich, cercetator la Institutul Juan March din Madrid, coordonatorul studiului, "cuplurile in care barbatii participa mai mult la sarcinile traditional alocate femeilor au parte de un numar mai mic de raporturi sexuale".

"In aceeasi maniera, cuplurile in care barbatul participa mai mult la sarcinile considerate in mod traditional ca fiind masculine - gradinarit, plata facturilor, intretinerea automobilului - au raporturi sexuale mai frecvente", cu o medie de circa 5 ori pe luna.

Concluziile studiului, realizat pe baza unui chestionar completat de 7.002 persoane, nu trebuie insa sa ii determine pe barbati sa lase din mana aspiratorul, previn autorii studiului: "Refuzul de a participa la muncile din gospodarie poate sa genereze conflicte in cuplu si nefericirea sotiilor", aceasta din urma fiind un element asociat activitatii sexuale.

Foto prima pagina: DepositPhotos.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri