Setari Cookie-uri

Madonna, gest incredibil pentru fetele din tarile sarace

Madonna vrea sa ajute.

Madonna va scoate la vanzare unul dintre tablourile sale de valoare, o pictura abstracta realizata de artistul francez Fernand Leger, evaluata la 7 milioane de dolari, declarand ca doreste sa schimbe "ceva de mare pret cu ceva ce nu are pret - arta pentru cultura", informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Cantareata americana a spus ca va vinde tabloul "Trois Femmes a la table rouge" pentru a strange bani cu care sa finanteze programe educationale pentru fetele din Afganistan, Pakistan si alte tari sarace, unde educatia acestora in scoli reprezinta un fapt rar sau chiar inexistent.

Anuntul a fost facut intr-o perioada in care Madonna se afla in Malawi, tara de origine a celor doi copii pe care i-a adoptat, unde planurile artistei de a construi 10 scoli au generat multe controverse, cauzate de costurile mari si management defectuos, iar proiectul unei scoli pentru 400 de fete a fost in cele din urma anulat, anul trecut.

Citește și:

Madonna, in varsta de 54 de ani, a spus ca acel tablou pictat in 1921, pe care l-a cumparat la o licitatie in 1990, combina pasiunea ei pentru arta si educatie si ii va permite sa stranga fonduri pentru fundatia Ray of Light.

"Nu pot sa accept o lume in care femeile si fetele sunt ranite, impuscate si asasinate pentru ca merg la scoala sau pentru ca predau la scolile pentru fete. Nu avem timp pentru a ne complace", a declarat Madonna intr-un comunicat.

"Vreau sa schimb ceva de mare pret cu ceva ce nu are pret - arta pentru cultura si educatia fetelor!", a adaugat cantareata.

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.